Diskuze: Dovolená v Bulharsku s BLD

« zpět na přehled témat
autor: Jana (janakuresova@seznam.cz)

Všechny moc zdravím a ráda bych poprosila o radu - nemáte někdo, prosím, zkušenost se stravováním v Bulharsku? Letos se chystáme na dovču a nevím, jak to tam je s obchody, s BLD a vůbec s jídlem v restauracích. Dnes jsem si už objednala hotovky z Express menu, ale nechce se mi 14 dní jíst "instantní guláš pod." :)) Prosím, pokud jste tam někdo byl, písněte mi, co se tam jí, jaká je tam "hygiena v restauracích" a domluva s personálem a tak něco. Smiřuju se s tím, že s sebou potáhnu hromady vakuovaného pečiva a hotovek v pytlících, aled přece jen.... Děkuju moc, Jana

Vloženo 17.06.10 22:11

#1 franta

Pro Janu:Už jsem tam dlouho nebyl,mám ale dvě zásadní připomínky.V restauraci bývá na stole nějaká zelenina a pečivo a dokud "nesáhnete" aspoň na okurku,nebo rajče,tak Vás nezačnou obsluhovat.A druhá důležitá věc pro domluvu-Bulhaři kývají hlavou obráceně než(asi)zbytek obyvatel této planety.Takže když si něco vyberete a přikývnete "po našem",tak Vám to nedají.A souhlas není jen naše "ne"-zároveň při tom kývají hlavou se strany na stranu(to k té domluvě).K hygieně v restauracích se nemůžu vyjadřovat-už jsem tam opravdu dlouho nebyl.Ale ovoce a zeleniny tam bude určitě dost.Přeji Vám příjemnou dovolenou."franta".

Vloženo 18.06.10 10:29

#2 Martina D. (dostalovam@centrum.cz)

My jsme se normálně stravovali v restauracích, většinou jsme si dávali nějaké maso nebo rybu na grilu a k tomu hranolky, brambory nebo rýži. Pro jistotu jsem se samozřejmě pokaždé ptala jestli v tom není "brašno" - bulharsky mouka. Výborné jsou jejich velké pečené brampory, které si necháte naplnit jako bagetu čím chcete. Kdybyste měla ještě nějaký dotaz tak klidně napište na mail. Přeju pěknou dovolenou!

Vloženo 19.06.10 13:32

#3 ala

Hranolky z friťáku, pokud se v něm dělají i smažené obalované potraviny jsou kontaminované.

Vloženo 19.06.10 15:23

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.