dobrý večer ,chodíte někdo pravidělně na kolonoskopii kvuli celiakii?
Vloženo 08.10.09 22:39
Pro ooo:Při "normálním" průběhu celiakie,není k pravidelnému vyšetřování důvod.Ale při komplikacích Vám mohou prohlédnout všechny tělesné otvory,podle potřeby i opakovaně. Zdraví "franta".
Vloženo 09.10.09 06:07
Kolonoskopie nemá s celiakií žádnou souvislost. Kolonoskopií je vyšetřuje tlusté střevo, celiakie je problém první půlky tenkého střeva.
Vloženo 13.10.09 21:42
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda jste byl někdo s dítětem na kolonoskopii? Synovi jsou 3 roky a za měsíc nás to čeká a bude to v celkové narkoze. Má hemeroidy a občas má krev ve stolici. Děkuji PS: Pro štoury typu A JAK TO SOUVISÍ S CELIAKII??? tak tu máme taky.
Vloženo 13.10.09 21:45
Já na kolonoskopii byla sama, přestože jsem byla v částečné narkoze, celou jsem ji prospala. Nemusíte se Aleno bát. Bylo to jen nepříjemné, nebolelo to. Kolonoskopie s celiakií souvisí, máme obvykle špatnou peristatiku a proto dospělí celiatici mívají častěji než zdraví lidé polypy. Z toho 80 % jsou zhoubné. Pokud má dospělý člověk dlouhotrvající průjmy, má pravděpodobněji polypy než celiakii. Každý dospělý celiak by si měl kolonoskopii nechat udělat.
Vloženo 14.10.09 02:00
Kolonoskopie v UVN V neděli už jsem nevečeřel, v pondělí v poledne jsem začal pít Fortrans, je lepší si to osladit citrónovým sirupem, když je to kyselejší tak se to dá pít. Vypil jsem 2,5l, pil jsem to do 22 večer a do 0.30 jsem chodil na záchod pak už dobrý a spánek. Druhý den kolem 11 hodiny jsem šel do ordinace. Svlékl se do naha a dostal oblek s dírou od zadku dolů. Toto byla moje první návštěva nemocnice. Lehl jsem si na levý bok, pokrčil nohy, do ruky mě něco zapíchly a nechali to tam. Potom sestra povídá že doktor musí zkontrolovat prstem a dost mě teda bolelo když mě tam ten prst vrazil, velice nepříjemné fakt megaprst, pardon, fakt poprvé v nemocnici. Potom mě sestra něco stříkla do toho co mě nechala zapíchlé v ruce a já jsem koukal na obrazovku jak se to ve mě posunuje a moc toho teda neviděl, potom mě jakoby začíná vypadávat paměť. Pamatuju si bolest na levé straně břicha, dala se vydržet, jen jsem zabručel, pak si pamatuju že mě něco strašně zabolelo na pravé straně břicha nahoře a to jsem teda zařval bolestí, přiskočila hned sestra a ještě něco mě stříkla, pak už moc nevím jen že doktor říká že hotovo a přišla sestra a něco mě vrazila do zadku, nějakou trubičku a nechali mě tam chvilku ležet. Trvalo to asi 45 minut od vstupu do ordinace než mě odvezli na odpočívárnu, kde jsem se podíval na hodinky. Takže když tady čtu příspěvky tak musím říct podle mě to fakt dost bolí a je to neuvěřitelně nepříjemné a ponižující a že člověk křičí bolestí to je fakt mučení. Když tam fakt nemusíte tak tam snad radši nechoďte, můj výsledek je dobrý a jsem zdravý, po psychické stránce musím říct jsem vyřízený. Připadal jsem si jako maso na běžícím páse, zas další co má strach tak mu ukážem, fakt jsem nečekal že už poprvé na vyšetření v nemocnici budu řvát bolestí. Přestože mám sem tam bolesti u slepáku a na tomhle vyšetření jsem byl kvůli tomu, jestli mě slepáka vyndat nebo ne, musím říct že už do nemocnice nepůjdu, na to fakt nemám odvahu. Poté co jsem byl odvezen na odpočívací pokoj jsem se oblékl a na recepci jsem se sestrou šel za doktorem a dal jsem mu papír že na svoji odpovědnost odcházím. Motal jsem se teda po těch injekcích celkem dobře, ale po takové hrůze jsem doslova utekl pryč.
Vloženo 24.03.10 16:47
Na kolonoskopii jsem nebyla, ale jako u všech zákroků je pocit bolesti subjektivní (Ala vs. Majs). Když jsem šla na první endoskopii, tak tam byl přede mnou jeden starší Rom a ten řval, jako když ho na nože berou (bylo to snad slyšet až na vrátnici). Já jsem tam byla asi třetinu času než on. Dělala jsem vše, co mi doktorka řekla, a vše šlo hladce. Ať u endoskopie, tak u kolonoskopie se musí člověk hlavně uvolnit, strach a pocit ponížení musí nechat v čekárně.
Vloženo 24.03.10 17:07
syn byl na kolonoskopii v 2,5 letech, kvůli celiakii, bez celkové anest., pouze utlumen (před 16-ti lety)a zvládl to! Já jsem to absolvovala naposledy před šesti lety a nezanechalo to na mě žádné nésledky :-). Není to nic strašného. Ale pravděpodobně záleží i na pracovišti... Držím palce a nebojte se!
Vloženo 24.03.10 17:38
Já jsem byla na kolonoskopii třikrát a v pohodě není to příjemné ale dá se to vydržet.Tak se nebojte jsou i horší věci!
Vloženo 10.05.10 14:18
Minulý týden jsem byla na druhé kolonoskopii.Nejhorší pro mě byla příprava a hladovka.Samotná kolonoskopie neni nic příjemnýho,ale také ne nic hroznýho.Ty horory co se v různych diskuzích píši nejsou pravdivé.Bez injekce v pohodě se to dá vydržet.A hlavně žádný strach.Držím palečky.
Vloženo 11.05.10 00:17
Na kolonoskopii jsem nebyla, ale byl tam můj otec, ač celiakii nemá. Šel tam preventivně kvůli rakovině tlustého střeva, jak se dělají ta vyšetření po 50. roce života. Říkal, že to vůbec nebolelo, jen to prý tlačí na břicho a v některých místech je to nepříjemné. Absolvoval to celé bez injekce, za půl hodiny odcházel domů.
Vloženo 11.05.10 09:50
Pokud má někdo srůsty po císařském řezu,nebo po jakékoli jiné operaci břicha a nedostane dost anesteziie může cítit bolest ale je tam doktor anesteziolog, který ji může přidat.
Vloženo 11.05.10 22:22