Dobrý den všem,mám určité zdravotní problémy,ale krom menšího zánětu žaludku mi zatim nic zvláštního nezjistili a jelikož mívám skoro denně zvíšené teploty asi kolem 37,1 až 37,3 a doktoři zatím nezjistili proč tomu tak je doporučili mi KOLOSKOPII a já teď váham zda na ni přistoupit či nikoli.Byla bych ráda kdo máte s KOLOSKOPIÍ zkušenosti zda by jste mě mohli trochu informovat o jejím průběhu a snesitelností.Čím více se dovím tím bude pro mne rozhodování jednoduhší.Děkuji a všem přeji krásný den
Vloženo 09.09.06 23:50
Ahoj Simono,já jsem koloskopií prošla několikrát,vždycky mám strach a vždy si pak řeknu,že mi to za ten strach nestálo..Připíchli mi "oblbovadlo" a stačí jen kviknout a Ořioíchnou znova..¨Takže jsem to pak prospala:) Na fakultku v HK můžu jen říct,že jsou to profíci.
Vloženo 14.09.06 13:57
No tak nevím, ale já jsem toto vyšetření také "podstoupila",
ale lékař po zavedení "kamery" musel zkončit, takovou bolest jsem ještě nezažila.
Střevo se musí "nafouknout," aby kamera prošla hlouběji.
Hrůza, děs.
Dnes prý dělají koloskopii i v krátké anestézii.
Dobrovolně už nikdy bez uspání !!!!
Injekce vůbec nezabrala.
Alena
Vloženo 25.01.07 14:00
Ahoj Simono, chodím na koloskopii pravidelně, není to nic příjemného, ale dá se to vydržet. Odmítnout vyšetření, není moc rozumné, Dej vědět jak to dopadlo. Jitka
Vloženo 25.01.07 18:54
Díky moc za reakce,když tak dám vědět,ale s praktickým lékařem jsme to zatím nekonzultovaly.Mějte se krásně a ještě jednou díky!!!
Vloženo 27.01.07 22:22
Ahoj, mám také naké problemy a dneska sem byla na endoskopii, ale protoze mi tam nic nenasli tak ted mam jit na koloskopii, tak doufam ze to nebude tak hrozny. Endoskopie sem se taky bala ale nic to nebylo
Vloženo 28.02.07 19:34
Ahoj,taky jsem byla několikrát na koloskopii a za žádnou cenu bych bez narkozy na to nešla.Naposledy když jsem na tom byla, tak mě po zavedení kamery tak potrhali střeva,že jsem krvácela a museli mě hospitalizovat.
Vloženo 09.03.07 20:45
Olino, museli Tě kvůli potrhaným střevům operovat, tedy sešít potrhaná místa, nebo Ti to srostlo samo? Moji kamarádce po kolonskopii museli na jednom místě protržená střeva sešít. Trochu jsem jí nevěřila, když mi to vyprávěla, ale po Tvém přízpěvku vidím, že jsem jí asi křivdila.
Vloženo 10.03.07 09:08
Na vyšetření střev jsem byla 3x. Poprvé to trvalo déle, protože lékař chtěl vidět celá střeva a odebíral mi moc vzorků. Bolesti jsem neměla žádné, divala jsem se na monitor. Podruhé už to bylo kratší a nestálo to za řeč. Naposledy jsem se strašně bála, protože se mi dost zhoršil zdravotní stav. Ale opět mě vůbec nic nebolelo. Půjdu opět asi za 3 týdny, ale nejvíc se bojím pití projimadla den předem. Slyšela jsem, že bolesti při tomto vyšetření mají starší lidé ( asi nad 70 let ) a nebo při nějakém onemocnění.Vím od pacientů, že náš lékař přeruší vyšetření, pokud má někdo velké bolesti, a pošle ho do nemocnice. Jedna pacientka mi zase řekla, že pár týdnů před vyšetřením dostávala nějaké kapky, aby vyšetření nebylo bolestivé. Přeji Vám, aby Vám vyšetření dopadlo dobře.
Vloženo 01.07.10 21:27
Mně je 22 let a před týdnem jsem byla na tomto hrozném vyšetření. Bolestí jsem se rozklepala jak ratlík a po pár minátách jsem se dokoce začala bolestí celá svíjet tak, že vyšetření musleo být předčasně ukončeno. Rozhodně tedy nemáte s vaší teorií pravdu Alžběto, že by vyšetření bylo bolestivé jen u starých lidí. Bolí to skoro každého.
Vloženo 02.07.10 13:53
Jak to procitam a uplne se desim.Me koloskopii delali jiz mnohokrat,ale vzdy mi uspali, a NIKDY MI NIC NEBOLELO, i kdyz o Mlade Boleslavi se nerika nic lichotiveho,opravdu si nemohu stezovat.Vzdy mi napichli zilu a spala jsem jak nemluvne.Nikdy mi to nedelali kdyz jsem byla vzhuru.Takze jsem se vzbudila a uz jsem jen "uchazela" po tom nafouknuti strev.
Vloženo 07.08.10 22:48