Pan Filip mi mluví z duše. Jsem naprosto šokovaná. Na stránkách MZ je seznam organizací, které dostali v r. 2008 dotace, a je tam uvedeno na co. Sdružení celiaků dostalo 150 00,-Kč /žádalo 189 000,- Kč na webové stránky. Můžete mám daňovým poplatníkům a celiakům sdělit, kde ty peníze jsou. Tyto stránky takovému finančnímu šoku rozhodně neodpovídají. Nebo že bychom se měli zeptat přímo na MZ? Na příspěvky celiakům a jejich dietu nejsou peníze, ale na webovky, kde z r. 2008 skoro nic není, jen upoutávky na Zpravodaj a Rukověť celiaka, ANO. (zkopírováno ze stánek Sdružení celiaků)
Vloženo 10.03.09 22:41
A to dostala příspěvěk i paní Bušinová, Poradenské centrum pro celiakii a bezlepkovou dietu , na jejich stránkách jsou především upoutávky na její obchod... Co takhle dávat příspěv´ky těm, kteří je skutečně potřebují.
Vloženo 11.03.09 07:44
Ano, v součtu šlo na organizace celiaků cca 1 200 000,- Kč. Nemáte někdo představu, kde jsou. Šokuje mě např. postoj Úřadu vlády: členem AOECS byla Společnost pro bezl. dietu a dostávali od Úřadu vlády na členský příspěvek a na účast na sjezdu. Po té se stali členy AOECS i Sdružení celiaků a dostali totéž. Když už musí být členem AOECS dvě organizace za ČR, proč Úřad vlády dává dotace oběma? Zajímalo by mě kolik dalších organizací by dostalo dotace na tu samou činnost tj. na člensví v AOECS? A není to málo 45 000,- Kč, kolik by za to bylo Jizerky.
Vloženo 11.03.09 08:39
Paní Heleně Sasové - jste trapná pomluvami paní Bušínové.Vzhledem k tomu, že i Vy sama se snažíte v oblasti celiakie prosadit /zřejmě s menším úspěchem/ bylo by hodno se podobných komentářů zdržet.Aspoň pozorný čtenář ví,kam si Vaše ostatní názory zařadit.
Vloženo 11.03.09 16:30
Sdružení zabývající se celiakíí je v Čr až dost. Myslím že by se měli o dotaci všichni podělit i když na druhé straně podle mě by mělo být jedno a to mít svoje pobočky ve všech větších městech, jedině tak budeme konečně nějak jednotni. Ovšem teda čerpat tak neghoráznou sumu jen na provoz webovek - no to je teda ostuda. Myslím že ty peníze by se dali 100% lépe využít ve prospěch více lidí s celiakíí
Vloženo 11.03.09 21:09
Máte pravdu Ivo s tím sjednocováním. Něco se prý chystalo už loni, ale obě dámy se od těchto sjednocovacích jednání distancovaly a jedou si dál na svých písečcích.....Vše pro celiaky! No ale snad ti ostatní se nenechají odradit. A Simoně....paní Sasová se snaží dělat pro celiaky na severu, jak jsem se dočetl na webovkách, ale na rozdíl od obou zmíněných se neseparuje ve snahách spojení celiaků ze všech konců republiky.
Vloženo 12.03.09 18:18
Když si to podělíte, tak vychází 12.500 Kč na provoz stránek na měsíc. V takovémto provozu nejsem moc zběhlá, takže nemám zdání, kolik to může stát. Vezměte si ale, kolika lidem ty stránky pomohly, pro mě byly v začátcích diety k nezaplacení, pročítala jsem tam recepty, kterých sice tehdy bylo ještě málo, ale cukroví, koláče, buchty a nějaký ten oběd - to všechno se z toho dalo vybrat. Také jsem tam našla informace o celiakii, které mi v nemocnici nikdo neřekl. Paní Bušinové ty peníze nezávidím, kdybych já informovala tolik nemocných, měla náklady na provoz, taky bych si od státu nechala přidělit dotace, když mi to uživatelé stránek nezaplatí. Co si budem povídat, dneska už chce peníze každý za všechno, tak proč ne za informace o celiakii.
Vloženo 13.03.09 13:05
P.S.: Buďme rádi, že za přístup na stránky o celiakii nemusíme platit my, že to za nás vyřeší stát právě ve formě těch dotací. Někdo může oponovat, ale já to beru takhle.
Vloženo 13.03.09 13:07
Ne, tady to je: http://leteckaposta.cz/file/589882560.1/2a6070c2536fafb88646bcce6c9c6c58c86a5f31
Vloženo 10.06.09 13:25
podle mě je zbytečné se dohadovat kdo kolik má peněž, prostě tady je aspoň vidět že dají tomu kdo umí mazat med kolem huby - jak se lidově říká. A taky je to na nás všech, z čeho má p.Bušinová stránky ??? z našich receptů a z našich dotazů a my ??? my z toho nemáme nic, protože recepty udává za svoje a sprostě je vydává ve své knize a dotazy i uveřejní jen ty které ji lichotí. Navíc propaguje jen sebe sama . Tak co teď ?? Tak tam nechodtě, její stránky nenavštěvujte a když nebude mít návštěvnost tak taky nedostane takové dotace. Stejně tady tyto stránky, sice zde nějaké ty rady najdu, ale plníme to hlavně my svými dotazy at., jinak co ostatní ?? recepty jsou zde zataralé, nové neuveřejňují a poslední dobou se tady spíše každý hádá a napadá. Mě osobně se líbí tránky paní Heleny, která již výše i napsala co je stránky stojí za rok a taky stránky p.Kohoutkové - přivlatňuje i něčí recepty ??, ne - ochotně každému udělá jeho vlastní podstránku, a na mailu ochotně vždy poradí. Tak si pomožme tím že budeme p.Kohoutkové recepty posílat a budeme mít super kuchařku ( naši společnou ) kuchařku. Proč kupovat kuchařku p.Bušinové když tam potom najdete spoustu svých receptů ??? Toto je alespoň můj názor, nebudu cpát peníze někomu kdo na mě jen drze vydělává a rady chce buď zaplatit nebo si hledejte kde chcete a navíc tady ani není schopná vystoupit pod vým jménem jak už jsem se dočetla v jiné diskuzi.
Vloženo 12.06.09 10:26
Pro Alenka: Jenom pro zajímavost Iva Bušinová si ničí recepty nepřivlastňuje vždy uvádí autora a pokud se Vám nezdá že má takovou zásobu dobrých receptů tak si to nechte pro sebe... Zkuste napsat kuchařku a zjistíte , že to není tak lehké jak se zdá...Jsem její dcera a proto vím kolik práce a hlavně i zdraví ji stálo vybudovat to centrum... Od malička jsem viděla jak se snažila a vím kolik úsilí ji sálo napsat každou z těch kuchařek a vést stránky v takovém stavu v jakém jsou...A co se týká toho že paní Kohoutková ochotně poradí přes mail to dělá ona taky a pokud si není jistá konzultuje to s odborníky. Vyčítáte jí reklamy ale centrum jiné peníze než z dotací a reklamy nemá a věřte mi že to zdaleka nestačí, protože ona chce poskytovat prvotřídní služby a to bez financí nejde... Nebere to že se jí zastávám jako dcera ale jako očitý svědek celé historie centra.
Vloženo 23.02.10 21:26
Veronika je dobrá dcera, co víc dodat???Jen jsi přišla do této diskuse krapet pozdě. Já jsem ji teda považovala za již uzavřenou, přiklánějící se spíše k Vaší matce. Teď se Vám to podařilo celé agresivně opět postavit zase proti ní. Nevím, nevím, jestli to byl záměr, nebo jen horká hlava???
Vloženo 23.02.10 23:50