Diskuze: Článek na internetu

« zpět na přehled témat
autor: Nina

Milí přátelé, právě jsem našla na Novinkách na Seznamu článek o Celiakii. Řekla bych, že je napsaný dost obecně, spíš o dietě, než o nemoci,ale alespoň něco pro osvětu veřejnosti.

Vloženo 29.03.10 12:19

#1 Petra

Taky jsem ho četla. Nejsou tam podrobnosti, které každý zasvěcený celiak zná, ale pro širší veřejnost je to dobré info. Třeba se v tom někdo najde a hned bude o dalšího "léčeného" víc.

Vloženo 29.03.10 13:32

#2 Helena

Jen ta informace, že úpotraviny stojí až 3x víc je zcela mylná... Za to by se to ještě dalo.

Vloženo 30.03.10 07:43

#3 Petra

No to je pravda, to by bezlepkový rohlík musel stát kolem 6 korun :-)

Vloženo 31.03.10 07:28

#4 Helena

Ono s novináři je to těžké. Když jsme dělali ten článek v "Sedmičce", byla tam pak řada věcí trochu překroucená (já tomu říkám zaokrouhlená), a pak to může vyznít úplně jinak, než to člověk řekne. Vím jak jsem reportérce kladla na srdce, že celiakie není alergie na lepek, a přesto to tam napsala. Když jsem před časem dělala článek pro časopis "Rodina a život" nebo tak nějak, trvala jsem na tom, že mi ho před otištěním dají k opravě. Opravila jsem nepřesnosti a své jméno a poslala jsem ho zpátky, ale otiskli původní verzi i s chybným jménem. Už to neřeším a říkám si, že je to lepší, než kdyby o celiakii nepsali vůbec. Vždyť jen kolik nesmyslů je o celiakii napsáno na internetu.

Vloženo 21.04.10 19:52

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.