Zažila jsem štěstí celiakičky která dva roky nemněla koláček ani dort. V Prima pekarně a.s. Plzeň upekli svatební koláčky a byly super a hlavně k nepoznání od těch běžných. A v Prácheňské cukrárně ve Strakonicích se též vytáhli a vyzkoušeli bezlepkový dort. I tento pokus se velmi povedl.Obě provozovny najdete na Seznamu ve vyhledávači.V Plzni p.Sopková tel.728668869 a ve Strakonicích je vedoucí p.603469828 Obá jsou velmi ochotní. zdravím všechny a nebojte se jim zavolat akorát cenovou kalkulaci nevím ale vidět štestí, že to po požití neublíží jednou za čas za ty peníze stojí,
Vloženo 07.02.10 14:29
Vypadlo mi v příspěvku jméno vedoucího ze Strakonic p.Paulíka. Tímto se omlouvám. Tomková
Vloženo 07.02.10 18:43
Moc tomu příspěvku nerozumím. Proč si šťastná celiačka koláčky a dort za celé dva roky neupekla? Prima pekarna a.s. Plzeň má oddělený provoz pro pečení bezlepkových produktů?
Vloženo 11.02.10 20:01
Paní Evo copak nezvládnete upéct koláče ?? To je dost divné
Vloženo 12.02.10 08:18
Něco jiného je si upéct doma a něco jiného na svatbu (jak se v úvodu píše). Je pravda, že já bych se kontaminace bála, i když by byli pracovníci poučeni - v pekárně je mouka prostě všude. Ale teď se určitě přestane bát péci a objeví kouzlo bezlepkového sladkého pečiva. Chápu možnou obavu z nepovedeného pečení, protože mouky nejsou nejlevnější. Používám kombinaci všech možných (Jizerka a pak rýžová, kukuřičná, amarantová, pohanková, sojová). Je spousta osvědčených bezlepkových receptů, tak hurá do toho!
Vloženo 16.03.10 15:54
Já teda žádný pekař nejsem ale koláčky nebo obyč.dort zvládne upéct snad každý,peču z receptů paní Ivi na www.ivako.cz,a když se mi nechce péct tak si koupím hotové sladké z bezglutenu nebo od fy zdravý styl nebo dort v Ikei:-)
Vloženo 17.03.10 11:25
Já myslím, že tady nejde až tak o to, co kdo umí nebo neumí, ale o velké množství. Dokážu upéct spoustu věcí, i koláče a dort, ale například pro 100 lidí na velkou svatbu bych to nedělala, zvlášť když jsem v celé naší rodině jediný celiak a jediná mám s bezl. pečením zkušenosti. Nehledě na to, že bych to pekla na svoji svatbu, a to se prý nemá :-)
Vloženo 23.03.10 07:25
Nechápu, proč by se mělo péct na svatbu pro lidi bez diety všechno pečivo a zákusky bezlepkové. Stačí napéct BL pro jednu osobu a udělat BL svatební dort. Ten první příspěvek je reklama na pekárnu.
Vloženo 23.03.10 10:14