Diskuze: Slun.chleba od Schnekopee poraťe

« zpět na přehled témat
autor: Verča

Prosím o radu koupila jsem směs na chleba v Kauflandu od fy Schnekoppe a nedaří se mi upéct:-(první jsem pekla z čerstvýma kvasnicema,ale jako by se zdrcl a byl syrový,tak ted jsem to zkusila ze sušenýma,ale vnitřek zas syrový bochník je propadlý,ale kraje jsou upečene a na chuť dobré,postupuju podle návodu tak nevím kde dělám chybu,poradte prosím kdo už tento chleba pekl dík.p.s.chleby jsem pekla v pekárně,kde bez problému peču bezl.chleby už dlouho

Vloženo 21.05.10 14:13

#1 ala

Já ho jednou pekla v panasoniku a povedl se mi. Ale pro mě je tam moc pohanky tak si ho peču napůl s moukou Schenecoppe a přidám slunečnici. Moc mi chutná. Je tmavý a připomíná pšeničnožitný. Peču ho se sušenými kvasnicemi. Dala jste správné množství vody?

Vloženo 21.05.10 21:00

#2 Verča

Dik za odpověd,dala jsem vše podle návodu,akorát mě zajímá jak vážíte ty sušené kvasnice?v balíčku je 10g a do těsta patří 7g tak mě napadlo jestli jsem jich tam nedala třeba málo dávala jsem od oka třečtvrtě balíčku,ale těch čerstvých jsem dala skoro přesně.Tu mouku mám také tak to zkusím taky smíchat...

Vloženo 24.05.10 08:39

#3 ala

Mám digitální váhu s přesností na gram. Kupuji si sušené droždí saf v půlkilovém balení, protože peču často. Při dalším pečení se zkuste podívat po 5 minutách do pekárny na hustotu těsta, a případně přidat vodu nebo mouku. Myslím, že chléb z této mouky je výborný a bylo by škoda jej přestat péci kůli tomu , že se první dva nepovedli.

Vloženo 24.05.10 09:57

#4 ala

Tak jsem znova zkoušela ten chléb od Schneecope 150 g slunečnicového a 350 g té jejich mouky a 4 dcl vody a 100 g slunečnice. Už když se těsto míchalo, tak jsem viděla že je řídké, ale nechala jsem to tak. Po upečení se trochu propadl, nicméně byl dobrý. Podle mě to chce o 20 - 40 ml méně vody.

Vloženo 27.05.10 21:24

#5 Verča

Taky se mi zdá té vody moc,u ostatních směsí se dává tak 300-350ml...Zkusím tam dát příště míň té vody...

Vloženo 28.05.10 14:44

#6 Iveta (ivetask@seznam.cz)

Jaký program jste na pečení použila? Já jsem bojovala s tmavou směsí Schneecoppe, pořád to bylo zdrcé a propadlé (a v troubě byl v pořádku!), nakonec jsem zjistila, že místo bezlepkového programu (cca 3 hodiny) musím používat rychlý (cca 2 hodiny).

Vloženo 17.06.10 00:16

#7 ala

Mám Pekárnu Panasonic a ta má bezlepkový program dlouhý 2 hodiny. Myslím si, že v troubě se chléb více vysuší než v malém prostoru pekárny.

Vloženo 17.06.10 00:34

#10 Eva

V DM majú rôzne pretlaky, v tube a v plechovke a sú bezlepkové. Kupovaný chlieb Pan Care po otvorení skladujem v chladničke.

Vloženo 26.06.10 19:56

#11 Verča

Já taky kupuju protlak a omáčky na těstoviny v DMku a jsou BIO od Alnatury mají i bujóny a spoustu dalších věcí...

Vloženo 28.06.10 14:07

#12 Draha

Dobrý večer,moc děkuji za radu Evě a Verče,dnes jsem v DM nakoupila,tato diskuze je k nezaplacení,díky.

Vloženo 28.06.10 21:01

#13 Martina franc

Draho, mně vydrží otevřené balení hotového chleba od Schäru (skladovaný v uzavřené doze při pokojové teplotě) v pohodě i několik dní a nezplesniví ani neztvrdne. Pokud budete skladovat chléb v chladničce, tak se ho snažte po vyndání sníst co nejdříve, protože může zplesnivět. Stávalo se mi to občas s čerstvě pečeným chlebem, který jsem měla v chladničce déle. Rajčatový protlak jsem vždy kupovala v konzervě v Kauflandu (vyrobený pro Kaufland), složení je jen: rajčata, sůl.

Vloženo 28.06.10 21:34

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.