Moje dcera má bezlapkovou dietu a má hrozně ráda pomazánku z krabích tyčinek. Nevíte náhodou někdo, zda některá firma vyrábí tyto tyčinky bezlepkové. Děkuji
Vloženo 02.11.06 09:58
Žádná, zatím. Resp. nejsou schopni vám garatnovat, že tam lepek není. Celkem je to netíží.
Vloženo 08.11.06 12:51
Doma používáme krabí tyčinky fy Kimbex - SURIMI tyčinky.
Vloženo 08.11.06 19:31
a jsou bez lepku? zkuste kousek zaslat paní gabrovské, prověří to.
Vloženo 08.11.06 22:18
Podle uvedeného složení jsou bez lepku.
Vloženo 10.11.06 10:44
Marně si lámu hlavu kde jsem četla přímo upozornění výrobce krabích tyčinek Surimi, že červená látka na povrchu obsahuje lepek.
Je to tak 2 roky zpátky.
Rozhodně mám v hlavě zafixované, že to jako celiak nesmím.
Sylva
Vloženo 11.11.06 10:01
Zrovna včera na nákupu jsem na ně koukala. SUrimi měly dva druhy. Jedny s pšeničnou moukou ve složení, druhé bez. Obojí byly Surimy, tak babo raď.
Vloženo 13.11.06 18:52
Tyhle krabí tyčinky jsou opravdu hrozné sra.ky- obarvené zbytky z ryb, jak říká Z. Pohlreich.
Vloženo 28.10.11 14:17
Je to jak píše Kačka. Ostatní alergeny tam asi jsou proto, že jasně nevyplývají ze složení.
Vloženo 23.01.12 20:22
Nevím,jen se mohu domnívat a je to pouze můj osobní názor.Adela nepíše jaké jiné alergeny tam výrobce uvedl,tak si !!!!pouze!!!! myslím,že mohl uvést rybí maso,což alergen je a protože je název salátu ASI "krabí",tak by si spotřebitel mohl myslet,že je z "opravdového" kraba a výrobce tak pro jistotu uvede jasný alerge-ryba.Neříkám,že to tak je.Pouze to uvádím jako příklad!!!!!!!A protože pšeničný škrob je tam ve složení jasný,tak ho podle zákona už zvlášť uvádět nemusí.Takto mi to bylo řečeno a i jsem měla šanci vidět vyhlášku na vlastní oči.*****A ano,Alo,někteří to uvádějí a někteří to jasně alergenní ve složení "ztuční",ale jsou i tací výrobci,kteří si s tím práci nedají a nic tím neporušují.Řekla bych -dle mého cítění,že ti kteří si tu práci dají jsou ti "lepší" a hledí si spokojenosti zákazníků.***Sama jsem si v Globusu pročetla složení několika salátů a vždy obsahovaly pšeničný škrob (nedílná součást,aby byl salát salátem a né polévkou :-D ).A Ani na jednom tomto salátu nebyl uveden lepek jako alergen-až tam pojedeme,tak se ještě ujistím,ale myslím,že to tak je.Třeba to byl deproteinovaný a nebo modifikovaný škrob,o kterém jsem slyšela,že snad modifikací se lepek ztratí,nebo jako to je???...Nevím,můžu jen hádat a tak jsem saláty zavrhla jako nevhodné pro BZL dietu.Raději si je občas vyrobím doma.Jooo,rybí jsem koupila a přímo na něm bylo "BEZ LEPKU" a to v Kauflandu,myslím,že byl s jogurtem ba dokonce s mojonézou.
Vloženo 24.01.12 09:48
Kačko rybí saláty či pomazánky má fy Varmža(z Hodonína)na obalu to mají jasně uvedeno které věci neobsahují lepek,měla jsem možnost navštívit výrobku,nejmodernější vybavení a všude čisto,každý druh salátu se míchá zvlášť,takže je to v pořádku:-)jinak v Globusu mají jejich salát(podobný jak pařížský)celkem levný třeba na chlebíčky a tak(má na obale přeškrtlý klásek)jinak si uzeniny a bezl.výrobky objednám přes internet a v Globusu pak vyzvednu at tam nemusím čekat frontu...Jinak u pultu s uzeninami si na svačinu objednám teplou sekanou,klobásu či párek s hořčicí a k tomu si dám svoje pečivo:-)
Vloženo 24.01.12 11:41
:-) Budu muset nechat konečně rodinu doma,vzít křesílko a začít s čtenářským koutkem mezi regály a chlaďáky :-D Ale jestli je tam i přškrtnutý klásek,tak bych to měla najít už i s rodinou :-) Zkusím najít jak vypadá kelímek,ale jestli jsou to cca podobné designy jako ten rybí,tak to bych měla najít.Děkuji moc za info.Tuším,že bych se k tomu svými silami dopracovala až kdovíkdy.Jooo těžký to průzkum celiaka...:-D
Vloženo 25.01.12 14:14