Diskuze – kategorie

4
Bře
Dobry den.prosim o radu.jiz delsi dobu davam svemu 4letemu synovi dologran.v ktery jsem mela duveru.bohuzel z vysetreni bylo zjisteno ze ma vapniku nedostatek.navstevuje MS tudiz strava je vyvazena.zivotosprava je umerna jeho veku a dbam na pravidelny prijem vitaminu a mineralu.bohuzel tomuto defektu nerozumim.prosim o radu ohledne vapniku pripadne preparatu ci potravin ktery tento problem vyresi.dekuji i za nazor o dologranu.vsemi je chvalen.ale vysledky jsou jine.s pozdravem dekuji
Markéta 4.3.2015
5
Bře
Reaguji poměrně hodně citlivě na lepek i na stopy, takže mi vadí kde co! Co se týká Dologranu, tak kupodivu ho celkem dobře snáším. Přibodobnil bych ho k Schindeleho minerálům. V bezlepkovém katalogu jsem ho tuším viděl v zelené barvě, to znamená, že nemá 100% bezlepkový certifikát, nicméně se doporučuje při Celiakii. Samozřejmě ho nejezte pořád. Dejte si kůru jednou či dvakrát za rok.
Lucce 5.3.2015
18
Bře
Dologran je anorganická hornina, je to v podstatě jemně mletý písek. Myslíte, že je pro lidské tělo zdravé, jíst písek???
Barča 18.3.2015
3
Kvě
Barča má pravdu, Dologran je v podstě jemně mletý písek, z toho bych nečekala nic dobrého.
Míla 3.5.2015
3
Kvě
Dologran užívám sice nepravidelně ale déle již než 20 let. Žádné nežádoucí účinky neregistruji. Máte pravdu, je to prakticky jemně mletý písek, chuťově nic moc, ale na rychlé doplnění hořčíku a vápníku ideální. Mně nejvíce pomáhá při sportu, po té co jsme ho začal užívat mi úplně zmizely svalové křeče.
David 3.5.2015
12
Led
Plně souhlasím s Davidem,Dologran neužívám pravidelně, ale nemít ho po ruce, když mě vezme křeč do stehna, nevím, co bych si počala, hlavně, zabírá okamžitě, když nestačí jedna lžička, vezmu dvě a je hned po křeči.Písek, nepísek, pro mne je to doslova v té chvíli záchrana života.S tabletami magnézia nemohu říct, že by byla tak okamžitá úleva. DOLOGRAN má co do sebe a děkuji za něj. Míla
Míla 12.1.2016
2
Dub
Dologran není písek. Je to jemně mletý dolomitický vápenec. Rozpuštěný jej obsahuje ve značném množství i pramenitá voda v krasových oblastech. Protože používám reverzní osmózu na filtraci vodovodní vody, abych nemusel pít chemikálie, které tato voda obsahuje, hledám něco čím tu vodu budu zpětně mineralizovat. Studoval jsem tohle téma hodně a na pití je dobrá voda mírně zásaditá s obsahem vápníku a hořčíku a minerálů v koncentraci kolem 150mg/l. Nižší obsah způsobuje deficit, vyšší obsah zase ledvinové kameny.
jiri 2.4.2016
11
Srp
Vazeni, Dologran je skutecne dolomiticky vapenec a pan Jiri ( posledni odstavec )ma pravdu. Pripravek se pouziva jako doplnek stravy pri mineralni nedostatecnosti, ktera se muze projevovat spazmy, tez po preleceni atopickeho ekzemu, ci jakehokoliv ekzemu pri zbytkove patologii kuze, nebo pri vetsim stresu a citovem napeti. Pri sportovnich vykonech, nebo pri lecbe zlomenin. Povazovat ho za "rozemlety pisek"je zcela zcestne. Spise bych se zamyslela nad pitim coca-coly, kofoly a jinych podobnych tolik uzivanych tekutin a jejich velmi negativniho vlivu na veskery kosterni aparat, zubni sklovinu atd. A to je podavana i malym detem..
Dr. Lenka Kobaskova Mochnacova, praktik TCM 11.8.2016
28
Bře
Dobrý den,synovi 6 let dáváme necelý měsíc dologran,po týdnu se obsypal na nožičkách,pak se přidaly ručičky,na tělíčku minimálně a pak I tvářičky,ty jsou spíše červené.Žádné teploty,žádné nachlazení ani bolesti.Mohlo by to tedy být následkem používání dologranu?,Děkuji za odpovêđ.
Petra Vansová 28.3.2019

Přidat příspěvek do diskuze