Diskuze – kategorie

20
Úno
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte podobnou zkušenost jako já. Od června držím bez.dietu a poslední měsíc pozoruji, že si vůbec nemůžu dát mléko. Vypiju hrnek mléka a za půl hodiny tak strašné křeče v břiše a průjem..a ještě druhý den je mi špatně. Ale sýry a jogurty normálně jím tak nevím. Mohla by to být intolerance laktozy? Děkuji
Nikola 20.2.2015
20
Úno
V podstatě jste na to přišla záteží- vidíte reakci.Hodně lidí má k celiakii zároven intoleranci na mléko,navíc se to doporučuje hlavně na začátku diety vysadit mléko.
oli 20.2.2015
20
Úno
Jsem na tom nejhůře, co se týká mléka. Mám vysoce pozitivní kasein v řadě Iga a také celkem hodně v řadě Igg. Při snížené imunitě! Ige naštěstí NE, takže to alergie na mléko není! Doporučuji Vám přes Vašeho pediatra, nebo alergologa, nebo imunologa si nechat udělat krevní test na kasein, mléčnou bílkovinu a laktozu. Pokud budete mít pozitivní kasein, nesmíte uzeniny-žádné a také žádné bezlaktozové výrobky. Na webu http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/ naleznete veškeré potřebné informace. Držím palce, ale nejdůležitější je se stabilizovat. Pokud Vám doktoři odmítnou pomoci, pokuste se spojit s vedením tohoto webu, jestli by Vám nemohli říct na koho se obrátit. Žít kvalitně se dá i bez mléka, toho se nebojte. Bez lásky se žije hůř!
pro Nikolu 20.2.2015
20
Úno
Zase ještě já. Jenom doplním, že jsem to ze začátku měl také takové, jak popisujete. Vadilo mi mléko, třeba do kávy ale jogurty jsem se domníval, že toleruji, nebo třeba bezlepkovou čokoládu. Někdy bylo dobře a někdy hůř. Reakce byli třeba až na druhý den a tak se to těžko pozorovalo, ale až nastoupila kompletní bezmléčná dieta cca po dvou měsících se stabilizovala váha, přibral jsem a sono střeva bylo i bez nálezu. I můj dráždivý tračník se zlepšil. Pokud budete pozorovat problémy i na bezlaktozové dietě neváhejte jít k lékaři.
pro Nikolu podruhé 20.2.2015
13
Bře
Tak jsem byla dnes na gastroenterologii, kam chodím s celiakií a lékařka mi řekla, že když mi nedělá mléko a jogurty dobře (už mi začalo být divně i po jogurtech, ale jen hrozné nadýmání) tak ať to nejím a zkusím sojové..
Nikola 13.3.2015
13
Bře
Všichni gastroentologové postupují většinou stejně, jak vidím co píšete. Může Vám pomoci pouze alergolog, nebo imunolog odborník. Z krve je třeba vyšetřit IGA,IGG,IGE na kasein, mléčnou bílkovinu a laktózu. Pokud budete mít pozitivní IGE jde o alergii.Pokuk IGG jde o intoleranci a pokud nedej bože IGA, to je nejhorší, tak jde o imunitní nesnášenlivost. Někdo má vysoké hodnoty i IGA i při nízké imunitě. Pokud Vám vyjde kasein nemůžete většinu margarínů, uzeniny a všechny bezlaktozové výrobky na celý život, jako u lepku! Pokud Vám budou tvrdit lékaři, že se toto vyšetření nedělá, musíte najít doktora, který to dělá. Poslední možností je potom na netu soukromá klinika za peníze. Lze vygooglovat.
Nikolce 13.3.2015
15
Bře
Máš v tom poněkud zmatek.
Pětce 15.3.2015
15
Bře
Já jsem měla taky potíže s nafouknutým břichem, bolestí a věčným škrundáním ve střevech, bez průjmu. Vyšetření na laktózu i bílkovinu negativní. Přesto jsem veškeré mléčné výrobky na zkoušku vysadila a najednou bylo po problému. Na internetu jsem našla informaci, že až polovina alergiků na mléčnou bílkovinu má krevní testy negativní!! Takže doporučuji spíš vyzkoušet, tělo vám určitě řekne...
Marcela 15.3.2015
15
Bře
Eliminační dieta je na místě, ale bez lekářského dohledu a vyšetření se to nedoporučuje! Bohužel odkazy a reference na lékaře, kteří to dneska provádí Vám asi nikdo nedá?! Takže v tom potom zůstává pro někoho řekněme zmatek..
Pro 7 a 5 15.3.2015
23
Říj
Dobrý den, dcera má nejhorší stádium laktózy (několikrát hospitalizace záchrankou v nemocnici). Ráda bych Vás poprosila, jestli nemáte kontakt na soukromou kliniku, která by nám pomohla. Velice Vám děkuji s pozdravem a přáním pěkného dne Krejčí
Jana Krejčí 23.10.2018

Přidat příspěvek do diskuze