Diskuze – kategorie

24
Čvn
Máte někdo zkušenost? jsem na bzl dietě, pořád se ještě dávám dokupy, na střevu asi nějaký zánět bude, ale protilátky už mám negativní tak rok...teď mi dr. zjistila nedostatek histaminu, hranice je od 3, já mám 2,6...ale co jsem se dívala na ten seznam potravin, tak mi většina nevadí..naopak teď mi je dobře. co, když člověk bude jíst i všechny potraviny z toho seznamu na webu daosin..může to mít vliv nějak na to, že se bude zatěžovat imunitní systém nebo tvořit zánět např. ve střevě? jako při alergii...děkuji za odpověď...lékař mi totiž řekl, že pokud nemám problémy, nic to pro mě neznamená..dívala jsem se, že je prokázáno, že celiaci mají nedostatek histaminu..
lucca 24.7.2015
25
Čvn
Podle mého názoru, nejde ani tak o zátěž imunitního systému. Spíše to odnesou ledviny a játra. Daosin již nejím, protože mi vadil ten obal a pomocníčci( pomocné látky) v něm. Přemýšlela jste někdy nad tím co je to vlastně lepek? Je to bílkovina! Nemáte problémy s ostatníma bílkovinama? Mléko, vejce, soja, maso a další? Měsíc jsem byl na speciální dietě ovoce, zelenina, ořechy a semínka a vše se upravilo. Stolice jak batolátko 1x za den, barva zcela normální. Všechno v normě. Potom jsem postupně začal s bezlepkovou normální stravou. Závěr: poněkud mi dělají problém bílkoviny obecně, ale reakce jsou různé a odlišné od druhu bílkoviny a množství. Reakci v duodenu je mi schopné spustit i stopové množství lepku. Poznám to tak, že mi zesvětlá stolice. Pokud budete jíst histaminové liberátory ze seznamu na webu a máte prokázanou histaminovou toleranci, někde se to určitě podepíše. Buď ve střevech, nebo v ledvinách a játrech. Já to řeším tak, že ty které "snesu" jím v rozumném množství např.1 banán za den atd. a ty které mi dělají zle nejím a dao taky již nejím a jsem v pohodě. S histaminem mi pomáhá čaj z vilcacory a imunita s tím nemá problém. Řekl bych, že Celiaci mají spíše moc histaminu, ale i méně je špatně. Histamin má být v rozmezí normy! Celiaci mají o polovinu slabší střevní floru a zcela jiné odlišné složení bakterií v duodenu (dvanáctníku). To má zásadní vliv na vše. S dvanáctníkem máte spojené žlučovody-žlučníkem. Pokud je v duodenu zánět, může se sířit kamkoliv. Je tam vlastně taková křižovatka. To co Vám řekl lékař je podle mě špatně! Nadruhou stranu strašit Vás asi taky nebude, že?
1 25.7.2015
25
Čvn
U histaminové intolerance je to tak, že každý má jinou míru tolerance histaminu, navíc se mění hodnota DAO v těle. Takže všeobecně u HIT by každý měl zjistit sám na sobě, co mu vadí, nevadí. Navíc někdy potravinu sníte bez problémů, jindy je vám z ní špatně. Prostě podle momentálního stavu. Ale že by celiaci měli nedostatek histaminu slyším poprvé. Navíc ani moc nevím, co to znamená. Protože HIT znamená ne nedostatek histaminu, ale enzymu, který ji štěpí.
Lada 25.7.2015
25
Čvn
to 1: a pokud jste byl jen na ovoci a zelenine, tak jedl jste vsechny druhy? v tom seznamu je treba jako nebezpecne oznacene ovoce jako merunky, nektarinky a ze zeleniny hlavne rajcata...to jste take vyloucil? a co treba orechy, ty jsem mylela, ze taky nejsou doporucovane? jake jste jedl druhy? mne treba rajcata nijak nevadi..taky jsem ted hodne jedla ovoce a zeleninu, vsechny druhy a bylo mi opravdu dobre...tuhle se mi udelalo spatne po kvalitnich parcich, ktere jsem jedla par dni predem a nic mi nebylo..treba maso jako kureci, ktere se nedoporucuje, taky jim a nevadi mi...co se tyka mlecnych vyrobku, ty nejim vubec, jelikoz ne ze by mi uplne vadily, ale na alergologii mi vyšly non-Ige protilatky pozitivni na bilkovinu kravskeho mleka. tak jsem radeji vyloucila, abych nedrazdila strevo...takze pokud to dobre chapu, je treba hlavne vyzkosuet co vadi a co ne...a jake mate priznaky histaminove intolerance? ja mam obcas takove nepohodli v brise, ne nijak velke krece a vim, ze zrovna z lepku to byt nemuze..
lucca 25.7.2015
25
Čvn
Dcera má různé příznaky, střevní, kožní, dýchací atd. A je to jak píšete, je třeba si to vyzkoušet a jíst podle toho, co mi nedělá zle. A počítat s tím, že někdy mi po stejném jídle nebude, jindy mi bude zle.
Lada 25.7.2015
25
Čvn
Moje příznaky jsou střevní a kožní (na obličeji-akné). Dýchací nemám. Po požití silného histaminového jídla např. velká porce žampionů (navíc ještě silná bílkovina) extrémní močení, motání hlavy, blbě od žaludku a silný pocit nauzey (zvracení), nejhorší je když je i průjem k tomu se mi přidává i dráždivý tračník, který mě třeba drží i 4 dni po této reakci, než dojde ke sklidnění. Na tom měsíčním testu jsem samozřejmě jedl jenom co snesu-můžu. Třeba nektarinky mi vadí hodně- hlavně když jsou tvrdé. Meruňky občas toleruji, ale taky třeba tak 4-5 za den víc ne.. V párcích i z Německa Vám vadit může pouze glutaman sodný, kasein, nebo oxid siřiřitý. Reakce jak popisujete jednou ok a potom problém, dobře znám. Již 2 rokem uzeniny nejím! Kupuji maso z pultu a peču a vařím-vím co jím (aspoň trochu). Stojí to stejně jak za uzeniny. Časem jsem to vychytal časově a finančně. Jestli to dobře chápu nemáte alergii na kasein NON-Ige tedy bez(mléčné bílkoviny), jak píšete. To mám taky tak. Bohužel mi, ale vyšlo pozitivně Iga a Igg na mléčnou bílkovinu.-kasein. To je imunitní reakce s intolerancí. Držím palce
5 25.7.2015
28
Čvn
dekuji za informace...co me zarazi je to, ze mi nevadi rajcata a ty se uvadi vsude jako velky problem pri histaminove intoleranci..a co tatarky, majonezy apod.? Ja si taky hodne varim, ale obcas si clovek chce neco koupit...a pecivo, susene ovoce jite take? jinak vam zjistili HIT z krve, zadne dalsi testy neprovadeli? take jsem cetla, ze ty testy mohou byt falesne negativni ci pozitivni casto...
lucca 28.7.2015
30
Čvn
Tatarku, majonézu nejím-nekupuji, protože mi vadí bohužel. Pecivo jím pouze vlastní-nekupuji. Sušené ovoce ano, ale pouze nesířené a bez lepku samozřejmě a jen to co mi nevadí. HIT mi diagnostikovali z krve a v nemocnici z moči. Dále jsem byl na zátěžovém testu histaminem v nemocnici. Nebudu psát kvůli anonymitě psát kde. Mě je celkem jedno co může být falešné a co ne. Nárok stejně na nic v našem státě není a já se řídiím pouze tím co mi vadí a co ne.
7 30.7.2015
22
Srp
Histaminová intolerance je problém 90 procent celiaků. Většinou však probíhá skrytě a postupně poškozuje střevo, ledviny a játra. Je vhodné, aby každý celiak podstoupil příslušné testy.
Karel 22.8.2015
22
Srp
pro Karla: to jste vzla kde, že je problémem tolika celiaků. Navíc že poškozuje střevo atd. Ještě jsem nečetla ani neslyšela. Dejte, prosím, odkaz.
Lada 22.8.2015
31
Kvě
Moc prosim kde se da nechat udelat zatezovy test histaminem???? Strasne by mi to pomohlo! Prosim info na email, pokud nechcete zverejnovat V krvi mi Hit neprokazali, ale prave mi rekli, ze opravdu muze byt problem falesnych vysledku.
Iva 31.5.2018

Přidat příspěvek do diskuze