Diskuze – kategorie

2
Led
Dobry den, chtela jsem se zeptat, jak se u vas ostatních projevuje porušení diety, protoze uz jsem zoufalá..dnes dopoledne se mi udělalo z ničeho nic spatne(k snídani jsem mela pribinacek a hermankovy caj) začalo mi busit srdce a mela jsem takový ten pocit úzkosti, pak me to nutilo jit na záchod a omlouvam se ze to napisu primo, ale stolici jsem mela nažloutlou a v ni nestravene zbytky potravin..takhle jsem byla na zachode celkem 4krat..tep se mi pak postupně uklidnil. Kdyz lezim a odpočívám tak je to dobre ale jsem hrozne unavena..nejhorsi je, ze si nejsem vědoma ze bych dietu porušila, uz se bojím abych neměla jeste nejakou jinou nemoc..z prvního gastra mi bylo doporučeno držet dietu, ale 100%pozitivni vysledky na celiakii jsem neměla, dietu držím uz rok, takové stavy mam tak jednou do mesice a na dalsi vysetreni se mam objednat na jaře...dekuju za každy vas názor..
Hanka 2.1.2016
2
Led
Já to mám, bohužel, bez příznaků. Bohužel proto, že nepoznám, jestli někde nedělám chybu. Chce to určitě konzultovat s lékařem - jen laický názor: doporučuji nechat si udělat kompletní test alergenů, může to být např. alergie na mléčné výrobky (lactosa nebo kasein), často se vyskytuje ve spojení s celiakie. Ale možností je spousta 🙁 Tak jen: hodně zdraví a ať je ten rok příjemnější, než jeho začátek!
Standa (www.celiakiepromuze.webnode.cz) 2.1.2016
2
Led
Dekuji za názor, problem u me je, ze moje obvodní lékařka mi delala v zari testy na alergie a tvrdila ze je vsechno v poradku i ze alergii na lepek mit nemuzu...a testy na štítku žlázu, játra atd. mam taky v poradku, naopak muj gastroenterolog mi tvrdí ze z testu krve se alergie poznat nemusí, zvlášť kdyz držím uz rok bezlepkovou dietu..spis se bojím aby to nebylo neco se srdcem, ale uz si připadám jak hypochondr ze mi porad neco je a to je mi teprve 27 let...
Hanka 2.1.2016
2
Led
Když pozřu lepek, je to moc zlý. Jsem tak zničenej, že nemůžu ani chodit a musím přes den, alespoň párkrát ležet. Břicho v menší křeči a bolesti. Škrunkání střev-dismotilita, pálení na jícnu. Bolest hlavy a podrážděná nálada až nervoznost. Po porušení diety mlékem, nebo vejce se mi dostavuje dráždivý tračník- 4-5 stolic za den a stolice kterou popisujete a někdy i průjem. U potravin, které silně uvolňují histamin mám takový divný pocit v mhlavě-v mozku. Taková mozková mlha a jakoby mi tam něco pulsovalo (zřejmě receptory), potom zase dráždivej tračník. Když dodržuji dietu je to pod kontrolou. U mléka a lepku reaguji i na stopy. U histaminu mám zatím rezervy, takže něco málo denně snesu např. banán a rajče atd. U každého to není stejné.
Hance 2.1.2016
3
Led
Milá Hanko, bohužel ta únava a nevolnost k této nemoci patří. Já s tím také bojuji. Je třeba dietu striktně dodržovat a hlavně musíte si zjistit, které potraviny Vám opravdu vadí. Já třeba pribináček vůbec nemohu.a ten je přímo označený že je bez lepku.Než jsem se naučila tuto dietu dodržovat byl to boj.Když mi nějaká potravina neudělala dobře - šup a už jsem jí vyškrtla z jídelníčku.Funguje to perfektně ! takže držím Vám palce a snad jsem Vás trochu povzbudila.
Kteřina 3.1.2016
3
Led
Moc Vam všem dekuji za odpovědi..urcite me to moc povzbudilo, protoze jsem si nemyslela ze takové stavy muzu mit po porušení diety..pribinacku uz se ani nedotknu a v pondělí se objednávám na gastro aby me opět vyšetřily na alergie na potraviny, nebudu cekat az do unora..jeste jednou moc diky..
Hanka 3.1.2016
27
Čer
Hani z toho si vůbec nic nedělej,já od25 lítám po doktorech,neustále mě po jídle bolelo pod levým zebrem,nemohla sem ani vstát,lítala jak dívá a pořád nic nemohli zjistit asi 4 roky pak sem šla na alergologii a tam z 19 věci mám alergii na 13 z toho pšenici a zito,lepek mi škodí strašně,vydírá minerály ale je to jediné co mi dokáže udržet váhu na 53kg jinak končím na kopačkách.. nenech se odradit,to co máš ty patří k tomu také,občas i závratě,zvracení,nervové projevy vlastně to padá úplně na celkový organismus...Držte se je nás víc...
Jana 27.6.2019
5
Led
Zdravím, jsem poměrně mladé stvoření a celiakii mi diagnostikovali okolo 9. roku života. Bezlepkovou dietu jsem dodržovala 4-5 let a pak jsem na půl roku čas od času pozřela lepek. Jeden den jsem se stravovala většinou krokového jídla a dostala jsem hrozné bolesti břicha. Čekám, že se projevila moje nemoc. Na ničem jiném se to moc neprojevilo. Možná akné, ale to spíše souvisí s mým věkem, ne porušením diety. Doufám, že můj příspěvek byl alespoň k něčemu užitečný. Přeji hezký den?
Tereza 5.1.2020
8
Říj
Zdravim, je mi 16 a lepek mi zjistili od 3 let, ale vubec to nedodrzuju... a tabletky -letrox taky neberu, bo na to zapominam, nebo se mi to brat nechce... jim lepek normalne a nic mi to nedela.. chtela bych se zeptat ... strasne malo mi rostou vlasy, a nadyma me v brise ... muze to byt tim ze jim lepek ? Dekuji predem za odpoved
Koberec 8.10.2020
8
Říj
Dobrý den, Jak už říkal prof. Frič, celiakie je nemoc chameleon - její projevy mohou být velice rozmanité. Nebo také nemusí být vůbec žádné. Ale setkáváme se s tím, že někdo řekne, mně to nic nedělá, já žádné příznaky nemám, akorát..... No a následuje řada věcí, které může celiakie vyvoláívat. U vás je to např. to nadýmání nebo nedostatečné pokrytí hlavy vlasy. Např. vypadávání vlasů, nebo to, že jich je málo či jsou slabé, je jeden z projevů celiakie. To že dietu nedodržujete je samozřejmě Vaše věc. Nikdo Vás k tomu nemůže donutit. Ale jste příliš mladá na to, aby Vás nemohlo Vaše onemocnění dohnat. Jedním z projevů nediagnostikované celiakie, nebo porušování diety je např. to, že žena nemůže otěhotnět nebo donosit dítě. Teď vás to ještě netrápí a určitě Vám nikdo nepřeje, aby to potkalo zrovna Vás. Doporučovala bych Vám, abyste dietu zkusila dodržovat. Jde to i bez lepku a když si na to zvyknete, není to takový problém. Navíc v dnešní době drží dietu i ti resp. ty, které ani nemají zdravotní potíže a vezou se na modní vlně.
Jitka Dlabalová 8.10.2020

Přidat příspěvek do diskuze