6
Dub
PALAČINKA ALA TORTILA
100g Směsi bílé DF
100g Chlebové směsi DF
200 - 400 ml vody
2 lžíce oleje
¼ lžičky soli
1. Smíchejte mouku, sůl, vodu a 1 lžíci oleje. Vodu dejte dle své chuti. Méně vody - hutnější palačinka, hůře se roztírá. Osobně jsem zvyklá mít těsto husté jako na palačinky na sladko.
2. Nechte stát 10 až 15 minut.
3. Rozpalte pánev.
4. Promíchejte těstíčko a dejte na pánev 2 až 3 lžíce těsta.
5. Smažte na středním plameni.
6. Podle chutě podávejte se studenou či teplou náplní.
Já posypala strouhaným sýrem a teď, v období medvědího česneku, ho máme v jídelníčku velmi často.
S kvašenou zeleninou máme rychlé a chutné jídlo.
Mirka 6.4.2016