Diskuze – kategorie

12
Dub
Dobrý den, léčím se s celiakií, můj stav se zhoršuje, mám hojný výskyt aft. Kde mi můžou udělat náběry a vyhodnotit, zda mi nechybí zásadním způsobem některé životně důležité vitamíny a minerály včetně kyseliny listové? Nechci experimentovat, že si budu něco sama ordinovat, ale jsem už zoufalá. Prosím o pomoc. Moc děkuji.
Janka 12.4.2016
12
Dub
Obvodni lekar Vam necha udelat vse potrebne. Nevim, jak velky smysl ma cekat na odbery a trapit se. Je obecne znamo, resp. pise se ze celiakovi chybi kys. Listova, protoze se nikde neuklada jako napr. B12 v jatrech, ale pokud mate celiakii dlouho nelecenou, zjevne i podle aftu mate nedostatek b12. Tyto vitaminy je treba brat spolu, protoze prebytek jednoho muze zpusobit nedostatek druheho. Doporucuji si neco vyhledat o vzajemnem ovlivnovani vitaminu a mineralu. Jinak se mi jestevosvedcila chlorela a lepicol plus.
Tom 12.4.2016
12
Dub
U lidí vznikají afty při infekcích herpesviry či Coxsackie viry. Ty má cca 50 % lidí v těle a při zhoršení funkce imunity, například při stresu či nachlazení se virus pomnoží. Na toto viry vitamíny ani minerály nestačí.
ala 12.4.2016
13
Dub
Jeste je vhodne dodat, ze nedostatek zasadnich prvku pro metabolismus a tvorbu bunek ma vzdy vice priznaku. Popisujete pouze afty. Mozna jine priznaky zatim prilis nevnimate, protoze nastupuji pozvolna, ale patri k nim napr. chudokrevnost, brneni koncetin nejprve ve spanku pri nizke tepove frekvenci, pozdeji i pres den, prohlubuje se malabsorbce, protoze nedochazi k tvorbe a obmene strevnich bunek, resp. Vsech bunek s vysokou mitotickou aktivitou, cervenych krvinek, nasleduje unava, klesa hladina cukru v krvi, klesa produkce travicich enzymu, coz prohlubuje podvyzivu, mozku se nechce premyslet, zhorsuje se kratkodoba pamet. Pokud je podvyziva v teto fazi je dobre vynechat vsechny "mrtve" potraviny, suche chleby typu polystyren, mouky i bezlepkove, rafinovane cukry, neprehanet to s ovocem kvuli fruktoze, a zamerit se na lehce stravitelne potraviny, bohate na ziviny a mineraly. Nebal bych se ani doplnovani one kys. Listove a b12. Svoje zdravi mate ve svych rukou, nespolehejte na lekare, ktere, verte nebo ne, vase zdravi opravdu nezajima. Je to jen jejich prace. Je blahove si nalhavat neco jineho.
Tom 13.4.2016
13
Dub
Dobrý den, mám hodně špatnou imunitu. Každý druhý měsíc jsem nachlazená. Můžete mi prosím doporučit kromě té kys.listové a B12 ještě něco co by mi pomohlo. Mám celiakii, štítnou žlázu a další zdr. problémy. Děkuji
Marie 13.4.2016
13
Dub
Imunitě rozhodne prospivaji enzymy. Neboli spatna imunita znamena nedostatek enzymu. To je u celiaka bezny stav, zhorsena funkce slinivky a celkova zchatralost vnitrnch organu) Doporucil bych vam wobenzym (nedavno mi nekdo rekl, ze mu ho lekar dokonce PREDEPSAL! stoji asi 2500,-.Ten bych vam s ohledem na ty nachlazeni a stitnou zlazu urcite doporucil, minimalne jedno to velke baleni poctive vybrat. Levnejsi Enzymy jsou samozrejme ve vsech "zivych" prirodnich produktech, ovoce, atd, ale je potreba jich do sebe pro lecebne ucely dostat velke mnozstvi, na lacno, aby se dostaly az do krve a tam mohly konat. Doporucuji k tomu neco precist. Jinak krome b12 a kys.listove se mi jako zdroj mineralu a dalsiho hodne osvedcila chlorella, hodne slibne vypada perga ( vcelami fermentovany pyl), ktera je sice drazsi, ale staci jedna cajova lzicka pred spanim, tu ted testuji teprve mesic, ale zacinaji mi mizet neurologicke problemy, o kterych mi na neurologii rekli ze uz mi zustanou, kvuli dlouhodobemu a hlubokemu nedostatku b12 a kys listove. Samozrejme si davam pozor na vyvazenou stravu, hodne zeleniny, zadny cukr, max. zahresim ke kave bezlepkovyma dobrotama co obcas koupim v albertu, ale jako svacinky a na energii jsou dobre raw tycinky, napr. bombus. Zjistil jsem az po cca dvou letech, ze mi nedela dobre strava uvolnujici histamin, jako napr. Jahody, mrazeny spenat ( cerstvy mi nevadi), banany. Osvedcil se mi Caltrate plus, na vapnik, horcik, zinek, vit.d, ten teda doplnuji take ve forme vigantolu dvakrat tydne pet kapek. V posledni dobe se snazim prejit na tzv.raw stravu, viz chlorella, perga...koupil jsem si mlynek na orechy (russell hobbs, ktery je vyborny v tom, ze si to umelete rovnou v doze, kterou si vemete na svacinu do prace ;-)) a v nem melu vzdy nejakou smes mandli, slunecnice, rozinek, dynovych seminek, lnenych, sezamovych, chia, vlasaku, liskovych atd, samozr. dobre umytych na sitku horkou vodou. Aby to slo rozmixovat doleju ryzovym nebo kokos mlekem, dosladim agave nebo javor sirupem a vyborna raw svacina je na svete. No a to je asi tak v kostce vse, co me posledniho pul roku postavilo na nohy, prozoze jsem se v tom taky dost "plácal" A samozrejme pohyb, prokysliceni celeho tela dela taky divy.
Tom 13.4.2016
13
Dub
Tome,mohl byste mi prosim napsat na sunats@seznam.cz svůj email,chci se Vás k tomuto tématu na něco soukromně zeptat. Děkuji.
Janka 13.4.2016
13
Dub
Tome děkuji moc za rady.
Marie 13.4.2016
21
Bře
Tom prosím vás mohli by ste mi odpísať na email ako ste sa zbavili tých neurologických bolesti. Ďakujem Renka renka@majer.co
Renka 21.3.2017
14
Dub
Cetl jsem, ze pri dlouhodobem nedostatku b12 mohou byt nektere neurologicke postizeni nevratne. Ja na tom byl asi take dost spatne, skoncil jsem s podezrenim na rotrousenou sklerozu na neurologii v brne. Tam mi po lumbalni punkci zjistili jen vice propustnou hematoencefalickou barieru ale jinak vse v poradku. Po sdeleni ze mam celiakii rovnou predepsali injekcne b12, celiakie muze mit vliv prave i na onu hem.enc.barieru, proto je asi take mezi pacienty s roztr. Skl. Dost celiaku. Spolu s b12 jsem uzival i denne kys. Listovou a obtize se zpocatku zlepsily rychle ale casem se sem tam vracely, zejmena pri nejake horsi zivotosprave, vice sladkeho apod. Dnes po trech letech me nic nebrni, jen obcas v noci, rekl bych ze diky nizkemu tlaku, mi "mrtvi" prave predlokti. Brneni a paleni je pryc ale trvalo to opravdu dlouho. Taky je dobre snizit fyzickou zatez, tou jsem si zpocatku asi hodne uskodil, po ni to bylo take vzdy horsi. Jinak mam jeste novy poznatek, zkousel jsem ovesne vlocky, drahe jako hrom, bezlepkove a muj stav se plizive zacal zase horsit, prestal jsem je jist a rekl bych ze je to bez nich lepsi. Preji hodne uspechu a doslova pevne nervy.
Tom 14.4.2017
15
Dub
Máte pravdu Tome. B12 , kyselinu listovou a pyridoxin uživám už 15 let. Od nálezu celiakie. Ali
Ali 15.4.2017
14
Pro
Dobrý den, zajímalo by mě, zda se dá někde zjistit, které léky nesmí celiak. Existuje nějaký soupis, které léky nesmíme ? Například jsem osobní zkušeností zjistila, že nemůžu, vlastně nesmím používat wobenzyn. Začíná se mi snižovat imunita a chci s tím něco dělat. Eva Cigániková
Eva Cigániková 14.12.2018

Přidat příspěvek do diskuze