Diskuze – kategorie

16
Říj
Možná recept někomu pomůže. Z několika receptů v kuchařkách a na internetu jsem vyselektovala suroviny a dala jsem dohromady recept, který funguje. Knedlík vařím ve vodní lázni ve formě na biskupský chlebíček, ale chce to ten oválný kastrol, či najít jinou formu - silikonová bábovka, či tak něco. 1 hrnek Jizerky 1/2 hrnku rýžové mouky, může být i rýžová krupice - to je úplně fuk, 1 hrnek burisonů (nebo rozlámané rýžové chlebíčky cca 3 plátky), hrnek mléka, 1 vejce, sůl, cukr, půl hrnku vody a 1/2 kostky droždí. Do hnětače nasypu mouky, přidám vejce, mléko, sůl, zvlášť si nechám udělat kvásek z kvasnic, vody + trošky cukru. Pustím techniku a ničeho si do vymíchání nevšímám, jen pak přidám kvásek, nechám chvíli míchat, vliji do formy (no, forma na biskupský chlebíček netěsní, tak ji vystelu potr. folií), vliji tam těsto a nechám vykynout. Vařím ve vodní lázni pod pokličkou cca 50 minut. POZOR, vykynuté dávám do vařící vody! Zda je knedlík vařený zjistím pomocí špejle či párátka. Jo, a ještě něco, můžete dát více rýžové mouky a třeba ubrat burisony, to je také v podstatě jedno, a to se mi i líbí, že není třeba striktní dodržení poměru surovin
Jana 16.10.2016
20
Říj
Mám také jeden osvědčený, rychlý. Bez mléka, lepku a válečného bílku. Dám mouku rýžovou nebo kombinaci rýžová a Jizerka, do toho stejné množství burizonu bez lepku, trochu sůl, pytlík sušeného droždí, žloutek jeden až dva podle množství mouky a vodu. Zadelat, nemusí se dlouho, delam ručně. Nemusí se nechat ani kynout. Ve vroucí vodě vařit 20 min. Chutove jsou uplne jako klasické knedliky. Díky burizonum jsou hodně lehké a krásně plavou 🙂
Zuzka 20.10.2016

Přidat příspěvek do diskuze