Diskuze – kategorie

21
Říj
Mám problém s pečením korpusu na dort
Dobrý den, dnes jsem chtěla udělat bezl. dort z mouky Schar patisserie mix. Držela jsem se přesně podle receptu. První korpus nevyšel - hrůza, a druhý jiný, je stále tekutý. Peču ho dvojnásobný čas a stále není hotový :((. ________ První recept: 200g Patisserie Schar, 200g cukru moučka, 6 celých vajec. Utřít vejce s cukrem. Pak přidat mouku a promíchat. Nalijeme do formy a pečeme 30 min při 180°C. Bohužel těsto je někde tuhé a někde mazlavě měkké. Povrch je naprosto suchý a drolivý.______ Pustila jsem se do druhého receptu od Schar: Nadýchaný jablečný koláč: 250 Schar"Mix Patisserie", 200g cukru, 200ml oleje, 4 celá vejce, 1 prášek do pečiva,1 citron,4 jablka. Jablka oloupat a nakrájet na malé kousky. Šťávu z citronu smíchat se 2 PL cukru a přidat nakrájená jablka. Ušlehejte celá vejce se zbytkem cukru, až vznikne světlá krémová pěna. Do hmoty přidejte olej, mouku a prášek do pečiva. Jablka se šťávou smíchejte s těstem. Pečte cca 40 minut v předehřáté troubě na 180°C.___ Toto vše jsem dodržela a po 40 minut je vršek hnědý a tuhý, ovšem se třese a špejle po testu je celá tekutě mokrá. Peču ho už 80 minut a stále je tekutý. Je recept správný?_____ Můžete mi, prosím, napsat zaručeně dobrý recept na korpus dortu? Jsem už z toho zoufalá. Zkoušela jsem i z Dovefarm, a vzniklo tak suché těsto, že nikomu dort nechutnal.____A zrovna zítra je ten velký den a já jsem bez dortu. :(((( P
Magda 21.10.2017
22
Říj
Dobrý den, peču tento korpus: 210gr másla nebo Hery, 210gr cukru, 210 Doves Farm samokypřící, 210gr změklé čokolády, 6 vajec. Když nemám samokypřící směs, tak jakákoliv bzl mouka plus 3 kávové lžičky kypřícího prášku. Máslo(Hera), žloutky a čokoládu ( rozehřeji ji s trochou vody) utřu do pěny, přidám mouku a nakonce sníh. Peču v dortové formě cca 45-50 minut na 180st. Ze začátku přikryji korpus alobalem. NIkdy se mi ještě nestalo, že by se korpus nepovedl :- ).
Ivana 22.10.2017

Přidat příspěvek do diskuze