Poradna

Dotaz do poradny se vkládá v patě stránky poradna. Mějte na paměti, že tato poradna je věnována výhradně dotazům na onemocnění způsobených nesnášenlivostí lepku a problémů týkajících se života na bezlepkové dietě. Na dotazy, které se netýkají tohoto tématu, nebudeme odpovídat. Vyjadřujte se prosím slušně, fakticky a smysluplně, děkujeme. V případě vyplnění emailové adresy Vám zašleme upozornění až bude dotaz do poradny zodpovězen.

16
Pro
Dobrý den, celiakii jsem měla diagnostikovanou před cca 7 lety (krev i biopsie), od té doby poctivě dodržuju dietu, ale nikde jsem nebyla na kontrole. Chtěla jsem se zeptat, jestli existují nějaká centra pro celiaky, kde bych např. 1x za rok šla na kontrolu (odběry) nebo se mám nahlásit do nějaké nemocnice na gastroenterologii a měli by mě tam vzít? (Jsem nyní v Praze, diagnózu jsem měla stanovenou v krajské nemocnici, kde už nebydlím). Děkuji za doporučení a hezké svátky.
Pavla

Odpověď

Dobrý den,

napište nám na celiak@celiak.cz , domluvíme se, kam byste mohla v Praze jít na kontrolu, Společnost pro bezlepkovou dietu