Recepty

Perník na plech

Ingredience

1/2 l mléka 2 celá vejce 2 lžíce rozpušťeného medu 10 lžic rostlinného tuku či oleje 1-2 lžíce kakaa 1 jablko hrst vlašských ořechů hrst rozinek 1 kypřící bezlep.prášek do perníku 1/2 prášku do pečiva špetka soli 10 lžic cukru krystal nebo krupice 18 lžic bezlepk.směsi Jizerka 2 lžíce kukuřičné strouhanky

Postup

Do vlažného mléka s rozpuštěným tukem a medem vmícháme 2 vejce, rozsekané ořechy a rozinky a přidáme jablko (může být nastrouhané najemno i nahrubo či na kostičky). Zvlášť promícháme mouku a strouhanku s cukrem, kakaem a kypřícími prášky. Sypkou směs pak po částech zašleháme elektrickým šlehačem ( na nejmenší stupeň výkonu) do připravené mléčné směsi. Hotovou směs vlijeme na střední tukem vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 45-50 minut při 150st. Perník můžeme rozkrojit a namazat marmeládou nebo polít citronovou polevou.

Bez mléka

NE

Bez vajec

NE