Namísto listopadové schůzky Společnosti pro bezlepkovou dietu Vás zveme na Workshop LEPEK A BEZLEPEK. Akce se koná ve čtvrtek 14.listopadu od 18 hodin v Zemědělském muzeu.
číst více ....Hypermarket GLOBUS pokračuje ve spolupráci se Společností pro bezlepkovou dietu v pořádání Bezlepkových odpolední i v druhém pololetí letošního roku. Součástí každé akce je opět odborná přednáška lékaře, novinky v bezlepkové dietě, představení a ochutnávka bezlepkových potravin a uzenin ze sortimentu HM Globusu a jejich výhodná nabídka.
číst více ....Dne 24 října 2019 proběhla v Národním zemědělském muzeu odborná konference Současné trendy ve speciální výživě. Koferenci pořádal Spolek pro zdravou výživu, z. s.
Podrobnosti (abstrakty z přednášek, prezentace).
číst více ....V letošním roce se konala konference AOECS v Miláně. Zprávu z průběhu jednání si můžete přečíst zde.
číst více ....V září letošního roku proběhla další konference Coeliac Youth of Europe. Setkání se uskutečnilo v Miláně.
číst více ....SIRUPY (glukosové, glukoso-fruktosové a další)
Sirupy jsou koncentrované roztoky cukrů a jejich derivátů (glukosa, fruktosa, sacharosa, maltosa, maltooligosacharidy, sorbitol, maltitol). Nejčastěji se vyrábějí z kukuřice, pšenice nebo brambor, kdy se nejprve izoluje škrob, který se dále hydrolyzuje. Vzniklá glukosa se separuje (membránové systémy) a pak se enzymově přeměňuje na fruktosu. V potravinářství jsou nejvíce používané glukosové, glukoso-fruktosové a maltosové sirupy.
číst více ....Od 1. 7. 2019 došlo ke změně výše příspěvku na péči. Celé znění na portálu MPSV.
číst více ....