Zpráva o 13.Fóru celiaků – GLUTEN FREE PRAGUE EXPO 2018

13. FÓRUM CELIAKŮ - GLUTEN FREE PRAGUE EXPO 2018 je za námi a podle Vašich ohlasů se zdá, že ta třináctka nebyla nešťastná. Akce se zúčastnilo podle našich počtů 1350 lidí. K dispozici bylo 40 výstavních stánků. 

Vedle nakupování se u mnoha stánků měli návštěvníci možnost občerstvit, třeba u Bezlepkové pekárny z Ostravy se prodalo 216 párků v rohlíku a 236 pizz. Nabídka  pizz byla i u dalších stánků, dále byly k zakoupení bramboráky, plněný bagel a řada dalších dobrot. To vše bylo možné zapít točeným bezlepkovým pivem Ferdinad, kterého se vyčepovalo 240 půllitrů. Děti se vyřádily v dětském koutku, kde kromě her a malování na obličej viděly i dvě divadelní představení od Ilegumovy divadelní společnosti. Naši členové si odnášeli batůžky s nápisem „NELEP SE !“, které jsme pro Vás nechali speciálně vyrobit ve třech barvách. Zájem byl i o trička „JSEM GLUTEN FREE“ a placky.

Akce ale nebyla jen o nakupování a ochutnávání, v zaplněném přednáškovém sále se vystřídali podle programu skvělí přednášející z řad odborníků na celiakii, bezlepkovou dietu a bezlepkové potraviny. Lidé je sledovali s velkým zájmem a odcházeli spokojení.

Děkujeme Vám všem, kteří jste navštívili 13. Fóru celiaků v Letňanech. Poděkování patří i přednášejícím a vystavovatelům na Gluten Free Prague Expo 2018, partnerům akce firmě Schaer a HM Globus. Děkujeme i firmě Hamé, která nám poskytla odměny pro děti. Akce se uskutečnila za podpory Úřadu vlády České republiky a Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.

Fotografie z akce si můžete prohlédnout na našem facebookovém profilu.

Krátké video z akce.

Příští akce:

15. 12. 2018       Vánoční bezlepkový trh, PVA EXPO PRAHA
18. 5. 2019         14.Fórum celiaků – GLUTEN FREE PRAGUE EXPO 2019, PVA EXPO PRAHA