Bezlepkové pivo z Benešova na Vánočním bezlepkovém trhu

Přijďte ochutnat  již tuto sobotu na Vánoční bezlepkový trh točenou bezlepkovou dvanáctku z pivovaru Ferdinand, pivo s plnou sladovou chutí, jemnou harmonickou hořkostí a silným řízem. Pro řidiče bude připravena  bezlepková nealkoholická varianta v lahvích, třeba i na doma. Nebudete litovat!

Bezlepkové pivo z Benešova

Historie pivovaru Ferdinand sahá do roku 1897, kdy tehdy nejmodernější provoz v celém Rakousku – Uhersku nechal postavit následník trůnu, František Ferdinand d'Este. Naši předkové již v té době věděli, že základem prvotřídního piva jsou nejkvalitnější suroviny. Slad z vlastní humnové sladovny, vyrobený z ječmene od místních zemědělců, český chmel ze žatecké oblasti a voda jsou tajemstvím piva Ferdinand.

Benešovský Pivovar Ferdinand vaří piva klasickým způsobem, tedy spodně kvašená a následně dokvašována v ležáckých sklepích 60 až 90 dní podle druhu piva a navíc je to jeden z mála posledních pivovarů v ČR provozující vlastní sladovnu. Bezlepkové pivo Ferdinand je obdobou klasického dvanáctistupňového světlého ležáku Prémium z varny našeho pivovaru, ovšem s tou výjimkou, že si na něm mohou pochutnat bez obav i lidé nemocní celiakií. Výrobek se podrobil zkouškám v několika akreditovaných laboratořích. Toto pivo patří do licenčního systému ELS, který je jednotný ve všech evropských zemích.

Nové bezlepkové pivo bylo testováno odborníky a podle protokolů o zkoušce vzorku obsah lepku je méně než 10 mg/l (legislativní limit je 20 mg/l), pšeničný prolamin znám jako gliadin obsahuje méně než 5 mg/l.