Vánoční bezlepkový trh 2022 – zpráva z akce

V sobotu 10. 12. 2022 proběhl v PVA EXPO Praha náš Vánoční bezlepkový trh. Akce byla opět součástí Stříbrných Vánočních dnů, a navázala tak na tradici, která byla na dva roky přerušena kvůli covidovým opatřením.

S napětím jsme očekávali, jaký bude zájem z řad nejen návštěvníků, ale i vystavovatelů, protože mnohé podmínky se za tu dobu změnily. Skutečnost předčila naše očekávání. Výstavní hala byla zaplněná jak vystavovateli, kterých bylo celkem třicet, tak i návštěvníky.

 

 

U stánků se stály dlouhé fronty a lidé měli možnost nejenom si nakoupit, ale také ochutnat bezlepkové výrobky. Vzhledem k předvánočnímu období bylo hitem vánoční cukroví. K zakoupení bylo i občerstvení, které si běžně na ulici celiaci dát nemohou, jako jsou pizzy, zákusky, dorty. Objevila se i řada nových vystavovatelů, kteří představili nový bezlepkový sortiment, např. rohlík v párku. Nicméně i stálí vystavovatelé měli pro návštěvníky připravenu řadu novinek.

Lidé plně využili možnosti nabídky posezení v naší „improvizované restauraci“.

Poděkování patří Pivovaru Ferdinand za zapůjčení stolů a lavic.

U našeho stánku byla k prodeji trička „jsem Gluten Free“, tašky a batůžky a oblíbené placky. Rozdávali jsme naše edukační materiály a pro členy spolku byly i letos připravené vánoční tašky s dárky.

Návštěvníci měli možnost využít nabídky společnosti TestLine testování protilátek proti lepku a nechat se otestovat, a to zda správně dodržují bezlepkovou dietu, nebo zda se za jejich problémy neskrývá právě nesnášenlivost lepku.

Děkujeme všem vystavovatelům a návštěvníkům akce.

Děkujeme firmám Schaer, Kleis a Extrudo za příspěvky do dárkových tašek.

Vánoční bezlepkový trh navštívila Česká televize. (odkaz na video ČT 1 Události).

Další fotografie z akce si můžete prohlédnout na FB spolku.

Plánovaná akce:

Zveme Vás na 18. Fórum celiaků – Gluten Free Prague Expo 2023

sobota 20. květen 2023

sledujte informace na www.celiak.cz a FB profilu a Instagramu spolku 🙂