Diskuze – kategorie

9
Zář
Dobrý den, při bezlepkové dietě jsem hodně nabrala váhu, i když nesním toho tolik, nevíte, kde může být chyba? Jak dietě odlehčit, abych šla naopak s váhou dolů, a to co jsem nabrala alespoň trochu redukovala?
Jana 9.9.2016
11
Zář
Pokud více pečete,tak omezit pečení,časté přibírání je z více škrobu v bezlepkovém pečivu a potravinách.Odlehčit jedině tím že omezíte pečivo,a budete na křupavých chlebech.dle mého tedy..
alice 11.9.2016
12
Zář
Dobrý den, mám stejný problém u dítěte. Strašně pribira, už nevím co ji dávat jiného, porce malé, pohybu hodně, sladké minimálně a kila leti nahoru. Kam vlezu, všude poslouchám řeči, že je silná, že jak může dítě na dietě být silné. Někdy mám chuť ji narvat lepkem ať zase zhubne 🙁 Nevím co dělat, stojící to vse za houby. Člověk vaří každé jídlo, práce, peněz, odříkání a výsledek posměch okolí. Křupavé chleby mi taky líbí nedoporučuji, že mají špatný glikemicky index.
Máma 12.9.2016
12
Zář
Zajímalo by mě u těchto lidí ,kteří extrémně přibírají bez lepku, jaké je jejich endokrinologické vyšetření, tedy hladiny hormonů a stav štítné žlázy?Normální to rozhodně není.Také stav střev hodně napoví, zřejmě mají střeva vcelku v pořádku.
Josef 12.9.2016
12
Zář
Dcera měla přes dietu výsledky krve hodně vysoké, měla hodnoty přes sto, v podstatě jen spala, neměla sílu ani jít na hřiště. Měla velmi špatné krvinky a celkový krevní obraz. Štítná žláza byla údajně jako jedna z mála věcí v normě.
Máma 12.9.2016
20
Zář
Kolik si myslíte, že je rozumné při BD konzumovat pečiva (např. chleba, zákusků), aby člověk nepřibral? Neodhadnu, jestli 3 nebo 4 krajíčky denně jsou v pohodě, nebo i to je moc? Jak poskládat jídelníček? Děkuji.
Jana 20.9.2016
21
Lis
Dobrý den, mám dceru, bude ji za měsíc 11. Bezlepkovou dietu drží od letosniho února a taky přibírá. Jezdíme na gastro do Zlína a paní doktorka tam je docela nepříjemná. Přitom sní stejně, někdy i míň, než její dva bratři, kteří celiakii nemají a jsou normální váhy. Ten jeden dokonce hodně hubený. To samé i já. Za rok diety 7 kg nahoru. Už nevím, co a jak jíst, aby váha nešla nahoru. Nebyla jsem stihla,ani před dietou, takže přibírání mě hodně trápí. A ještě mám dotaz. Posílala vás doktorka s ditetem také na denzitometrii? Díky za odpověď
Hana 21.11.2017
23
Lis
Dobrý den. Nemáte-li jiné zdravotní potíže, mohlo by to být větším používáním kukuřičné mouky a výrobků z ní. Prý se po ní tloustne. Říkala mi to lékařka. Ale protože toto nemusím řešit,nehledala jsem proč.
Jitka 23.11.2017
20
Čvn
Dobrý den, dceři je 10let. Bezlepkovou dietu drží 1,5roku a taky přibírá. Jezdíme na endokrinologii kde pan doktor je docela nepříjemný, nic nám neřekne, neporadí, jen kouká na výsledky z krve, které neklesají a prý držíme dietu špatně. Než něco koupím, pořádně si to přečtu, když je psáno můžou tam být stopy lepku někdy koupím nebo se tomu raději vyhnu. Přitom sní stejně jako já někdy i míň. Za rok diety 4 kg nahoru. Už nevím, co a jak jíst, aby váha klesla. Dcera je z toho zoufalá, bojím se aby nepřestala úplně jíst. K tomu je alergička, tak bereme léky + sprej do nosu i foukátko máme, rok brala i železo. Tak nevím jestli to může i s tím souviset. děkuji moc předem za odpověď
Andrea 20.7.2018
15
Říj
Dobrý den, týden držím bezlepkovou dietu, ale stav mi přijde spíš horší, hrozně rychle jídlo strávím a všechno mi přijde vyjde bez toho, aby se mi něco uložilo. Ráda bych přibrala měřím 165 cm a vážím 53kg. Otočí se to někdy (kdy?), nebo je jinde problém
Vendula 15.10.2018
17
Říj
Vendulo, nemáte kromě celiakie ještě problém s mléčnými výrobky? Kasein a laktózu tráví hodně celiaků špatně a nemohou přibrat.
Dita Vraspírová 17.10.2018
21
Dub
Dobrý den, mám problém s přibíráním. Mám alergii na lepek a mléko, vadí mi i kasin. Měřím 167 cm a vážím 51 kg teď jsem zase 2 kila zhubla. Dietu dodrzuji, ale nemůžu přibrat. Váhu si držím nebo jdu dolů. Poraďte mi prosím, co jíst, abych trochu přibrala
Eva 21.4.2019
5
Kvě
Pro Evu... Jsem stejný případ, alergie na mléčnou bílkovinu to dost komplikuje, skoro bych řekl, že je sama o sobě horší, než celiakie. U mě se hubnutí zastavilo a začal jsem přibírat až po 4 letech na dietě. Důležité je nekompromisně dodržovat obě diety, bezlepkovou i bezmléčnou a uzdravit tenké střevo. Pokud možno omezit restaurace a hromadné stravovny, kde na tyto diety nejsou vybaveni!!! Přesvědčil jsem se o tom mnohokrát, že dokonce profesionální kuchaři nemají jasno v tom, kde je vlastně mouka, jsou schopni nabídnout kuskus, apod. Nejoblíbenější finta je nabízet smažené ze stejného friťáku, kde smaží řízky... Pro nabírání váhy je důležité to střevu co nejvíc ulehčit, jíst co nejvíce rozmělněnou stravu, případně k většímu jídlu si dát trávící enzymy. Vhodné je se pokusit zpomalit metabolismus, minimálně zkusit omezit nebo úplně vypustit černou kávu. Alespoň na měsíc dva a uvidíte. Dál doporučuji přečíst knihu "střevo není tabu". No a protože poškozené střevo netráví ani cukry, přibírat není jednoduché. Je potřeba cvičit, jíst dostatek nemléčných bílkovin, aby se nerozpadly ty zbytky svalů, co nám zůstaly a zkusit přidat na tucích, ale těch zdravých. Moje oblíbené energetické jídlo na přibrání je např: Rozmix vlašské ořechy (cca 11 ks) s chia (1 lžička) a lněným semínkem (1 lžíce), pak osladím trochou javorového nebo agáve sirupu (ty mě nenadýmají, max dvě lžíce) a smíchám s uvařenými bezlepkovými těstovinami (nejlépe vrtule). Ty ještě prokápnu olivovým olejem, aby nebyly uplně suché. No a prakticky každý den si dělám proteinový drink, nejradši mám Vegan protein od Weidera, příchuť kapučíno, je sice dražší, ale chuťově asi nejlepší 🙂 se sojovým mlékem a trochou vody. A každý den cvičím. Nesmí se to ale přehnat, stačí 15 - 30 minut. Zaměřuju se na jednoduché základní cviky jako dřepy, kliky, shyby, lehy sedy... Je třeba takto zastavit rozpad svalů, které moc nepoužíváme... Díky špatnému vstřebávání se časem ozvou klouby a šlachy, s tím se dá celkem počítat. Zvláště u těch, co pracují manuálně. U mě se objevily postupně "golfové" pak tenisové lokty, samozř. nehraju ani golf ani tenis. Zkusil jsem alavis, ale žádná hitparáda to není... ale to už je jiný příběh. Přeju optimismus a neztrácet naději, bude určitě líp. Líp než před dietou. T.
tom 5.5.2019
6
Led
Zdravím, zacala jsem bezlepkovou dietu hlavne proto,ze jsem atopička od útlého věku.vlastně od narozeni.i pres to,ze nesnasenlivost nebo alergii na lepek nemam uplne potvrzenou,chci to zkusit. Po cca mesici jsem pribrala cca 4 kg a rada bych zhubla.mam 165 a 68 kg.I kdyz se citim lepe,rada bych dostala mou vahu na 60kg.muzete mi prosim pomoci?
Lenka Šářecová 6.1.2020
29
Úno
Ahoj, je mi 39 měřím 160 a vážím 62 kg mám celiakii a pořád přibírám. Nejím kupované pečivo a nejím ani moc sladké. Chtěla bych se vrátit na svou původní váhu 55 kg. Ale už si nevím rady co jíst, hlavně když mám 3 dvanáctihodinové směny v práci po sobě. Ráno si dávám bezlepkové ovesné vločky s mlékem a javor.sirup. a hned z toho mám zažívací potíže než dojdu do práce. Byla jsem na gastroskopii a mám jen celiakii naštěstí. Nevím kde dělám chybu, když jde váha pořád nahoru 🙁
zuzana 29.2.2020
3
Bře
Dobrý den chtěla jsem se zeptat, na nějaké rady abych přibrala pár kil navíc? Je mi 22, měřím 171 a vážím 51 kilo. A ráda bych se dostala na 55 kilo jím 5 denně, dietu držím od jednoho roku života takže mám od malička podváhu. Snažím se jíst hodně těstovin zeleniny a ráda si dám i sladké např. Buchty.
Ivana 3.3.2020
6
Bře
Nedávno jsem sepsala fajn článek o bezmléčné a bezlepkové dietě: http://vymysleno.cz/bezmlecna-a-bezlepkova-dieta-aneb-jak-jist-chutne-i-s-timto-omezenim/
Adelita 6.3.2020
31
Srp
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli může mít celiakie vliv na váhu? Našli mi ji až ve 23 letech,kdy už jsem si nevěděla rady jak zhubnout a váha šla pořád nahoru. Děkuji za odpověď
Linda 31.8.2020

Přidat příspěvek do diskuze