Sympozium o bezlepkových obilných výrobcích a nápojích

Sympozium o bezlepkových obilných výrobcích a nápojích ****************************************************** Částečně v souběhu s veletrhem *Coeliac2010Fair* proběhne ve dnech 8. a 11. června 2010 druhé **Mezinárodní Sympozium o bezlepkových obilných výrobcích a nápojích**. Je organizováno Helsinkou univerzitou – program na pátek 8. června připravuje Helsinská univerzita spolu s Finskou společností celiaků. Prevalence celiakie roste. Onemocnění je vyvoláno lepkem, ale není ještě stále zcela jasné, které obilné bílkoviny škodí. Odborníci v potravinářství stojí před velkou výzvou přicházet s novými vysoce kvalitními bezlepkovými výrobky. Další výzvou je rychlá a spolehlivá analýza obsahu lepku, aby byla zajištěna naprostá bezpečnost bezlepkových výrobků. To jsou některá z témat, která budou probírána na sympoziu. Nenenchte si ujít ani tuto akci! Poskytnutí dalších informací, zveřejňování novinek, registrace a příjem abstrakt proběhne prostřednictvím webových stránek sympozia: http://ww.helsinki.fi/gf10/.