Historie pivovaru Ferdinand sahá do roku 1897, kdy tehdy nejmodernější provoz v celém Rakousku–Uhersku nechal postavit arcivévoda František Ferdinand d´Este. Základem benešovského piva jsou nejkvalitnější suroviny. Slad z vlastní humnové sladovny, chmel ze žatecké oblasti a voda jsou tajemstvím piva z Benešova u Prahy.
Pivovar Ferdinand vaří piva klasickým způsobem, tedy spodně kvašená a následně dokvašována v ležáckém sklepě, kde některé speciály leží až 90 dní.
V současné době pivovar pro celiaky nabízí tři druhy bezlepkových piv.
Všechna tato piva patří do licenčního systému ELS, který je jednotný ve všech evropských zemích.
Každá várka je testována odborníky a podle protokolů o zkoušce vzorku, obsah lepku je méně než 10 mg/l (legislativní limit je 20 mg/l), pšeničný prolamin znám jako gliadin obsahuje méně než 5 mg/l.
Přijďte ochutnat 7. prosince na Vánoční bezlepkový trh na stánek Pivovaru Ferdinand čepovanou bezlepkovou dvanáctku Premium, nově oceněnou značkou KLASA. Ležák se vyznačuje plnou sladovou chutí, jemnou harmonickou hořkostí a silným řízem. Pro řidiče bude připravena letošní novinku Beer MIX, bezlepkové nealkoholické pivo s pomerančem. Pro opravdové milovníky spodně kvašených piv pak u stánku zakoupíte i bezlepkový PREMIUM 12 % v nefiltrované podobě.
Více informací najdete na www.pivovarferdinand.cz.