V rámci doprovodného programu na konferenci FOR GASTRO & HOTEL 2019 Vás zveme na seminář Společnosti pro bezlepkovou dietu "Bezlepkově ve veřejném stravování - Víte, jak na bezlepkovou dietu ?" Připravili jsme speciální blok přednášek.
- Datum zahájení: Pátek, 11.10.2019 13:00 – 14:00
- Místo konání: Vstupní hala I, Konferenční centrum, sál 2
- Organizátor: Společnost pro bezlepkovou dietu z.s.
- Vstupné: na základě registrace Pozor pro návštěvu akce je nutná registrace! *)
Vystoupí přední odborníci:
- Ing. Dana Gabrovská, Ph.D. z Potravinářské komory ČR
- téma "Bezlepková dieta a jak na ni" (pravidla bezlepkové diety, právní předpisy vztahující se k označování bezlepkových potravin)
- Ing.Petr Cuhra, ředitel inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce
- téma "Kontroly zaměřené na obsah lepku v pokrmech v zařízeních společného stravování“
Přednášky jsou určené jak pro zaměstnance stravovacích zařízení a výrobce bezlepkového sortimentu, tak pro ty, kteří trpí nesnášenlivostí lepku. Počet lidí s celiakií rok od roku stoupá. I tito lidé chtějí žít normálním způsobem života a mezi to patří cestování, návštěvy restaurací a hotelů. Proto je důležité, aby zaměstnanci stravovacích zařízení věděli, jak vyhovět při přípravě bezlepkové stravy tak, aby byla bezpečná.
Na přednášku je nutné se registrovat a zájemci obdrží zdarma čestnou vstupenku. *)
*)Formulář není optimalizovaný pro mobilní telefony, je potřeba se přihlásit z pc.