Poradna

18
Srp
Dobrý den, v poslední době se objevují v provozech rychlého občerstvení příbory a brčka vyrobená z jedlých materiálů, snažila jsem se vygooglovat si složení, zdá se, že bývají z tvrdé pšenice či z jiných obilovin. Jaký máte prosím názor na jejich použití celiakem, kterému nevadí \\\"stopy lepku\\\"? (Resp. na gastroenterologii jsme byli poučeni, že potraviny se \\\"stopami lepku\\\" může syn konzumovat.) Děkuji.
Dana Havlíková

Odpověď

Dobrý den, 
nejste sama, koho zaujalo používání náhrad za plastové nádobí.
Také jsme se o to zajímali a na našich stránkách najdete články, které se týkají této problematiky - viz odkazy
 
Preventivní označení stopy lepku
https://celiak.cz/bezlepkova-dieta/legislativa/
 
Podívejte se na články a pokud bude mít ještě další dotaz, ozvěte se.
S pozdravem, Společnost pro bezlepkovou dietu