Diskuze – kategorie

27
Čer
Dobrý den, v půlce října mi zjistili celiakii, hned jsem začala dodržovat dietu, ale už na konci listopadu jsem otěhotněla. Nyní jsem ve 33. týdnu těhotenství a dítě je menší, než by mělo být. Cca. o půl kila. Stalo se Vám to a narodilo se dítě zdravé?
Kateřina 27.6.2016
29
Čer
ano. budte v klidu.
kk 29.6.2016
29
Zář
Dobrý den, já jsem na bezlepkové dietě už šestým rokem, před dvěma týdny jsem musela podstoupit revizi( byla jsem v 10tt), na gastru mi bylo řečeno, že to mohlo být způsobeno dietní chybou a že podle sona střev a žaludku střeva stále nemám v pořádku a že dietu tzv: flákám. Což je vyloučeno, studuji etikety se složením snad už i na balené vodě...tak se tedy mohu domnívat, že chyba bude jinde a je tu i možnost i ještě nějaké další potravinové alergie. Na tu mi dr. odmítl udělat testy. Pokud prý nebudu dodržovat BZL dietu striktně, budu opakovaně potrácet a nebo je tu riziko neschopnosti dítě donosit. Máte s tímhle některá podobnou zkušenost? Může se stát, že i označené potraviny jako BZL mohou být škodlivé? Už vážně nevím jak být víc striktní k sobě i k svým střevům abych už měla jistotu, že nedělám nic špatného a můžu se v klidu pokusit zase o mimi.
Ines 29.9.2016
29
Zář
Hlavně si nic nevyčítejte i kdyby jste nějakou dietní chybu udělala určitě by jste kvůli tomu určitě nepotratila. Nejspíše se stala chyba ve vývoji plodu a příroda to vyřešila. Pokud opravdu držíte dietu a máte špatné výsledky najděte si jiného doktora. Asi patříte k malému procentu lidí, kteří nereagují na léčbu. potřebujete lékaře který vám pomůže a nebude vás obviňovat. Označené BL potraviny nejsou škodlivé.
ala 29.9.2016
29
Zář
Alo, moc Vám děkuji za reakci na můj příspěvek.Ano, opravdu držím BL dietu a hned zítra utíkam zpět k mému obvodnímu se poradit co dál. Také mi byla doporučena nutriční terapeutka. Tak uvidíme, snad už mi někdo poradí a poskládá dohromady.
Ines 29.9.2016
29
Zář
Vy potřebujete dobrého gastroenterologa. Existují speciální poradny pro celiaky. Gastroenterolog vám může napsat léky omezující citlivost imunity a snižující produkci protilátek.
ala 29.9.2016

Přidat příspěvek do diskuze