Diskuze – kategorie

20
Úno
Tak musím se s Vámi zase podělit o mé zkušenosti s posudkovou komisí.V krátkosti,před 2 lety podána žádost o PNP .Posudek od PSSZ uznány 2 body a to STRAVOVÁNÍ a OSOBNÍ AKTIVITY.Pro mě překvapení,že osobní aktivity byly znány.Podala jsem odvolání.....chtěla jsem,aby ještě uznali tu péči o zdraví.Byli jsme pozvání před PK MPSV,tam uznali PÉČI o ZDRAVÍ a STRAVOVÁNÍ.Prý lékařka z PSSZ nadhodnotila bod osobních aktivit a uznali PÉČI O ZDRAVÍ A STRAVOVÁNÍ.Opět následovalo vyjádření,kde jsem žádala o sloučení uznaných bodů a podrobně vysvětlila proč.No a světe div se,další PK MPSV v jiném složení rozporovala posudek lékařky ministrstva a souhlasila s posudkem lékařky z PSSZ.Uznala STRAVOVÁNÍ A OSOBNÍ AKTIVITY.Tak trochu mě to hlava nebere.První lékařka MPSV byla pediatrička a nevěděla,jaký je rozdíl mezi celiakií a alergií na lepek A při druhém posuzování,tam už jsme nebyli přizváni byla neuroložka i přes mé upozornování,že žádám lékaře z oboru gastroenterologie. No co na to řícT...KOCOURKOV...
Helena Havlová 20.2.2015
7
Bře
zdravím,právě nám nebyl uznám pnp na 12 dceru, která trpí od 4 let celiakii, i při všech přezkoumání v 7 a 10letech nám to uznali až na odvolání. Nynější rozhodnutí je je nezvládá stravování a osobní aktivity a neuznali péči o zdraví... Zjištovala jsem informace a v roce 2014 byl vydám rozsudek Nejvyššího soudu kde tu péči o zdraví taky vyhodili a toho se ted všichni drží... Prý vše ohledně diety - každodenní chystání veškerého jídla, to že dcera není schopna jako puberťačka reálně zvážit co může a nemůže sníst (potraviny sporné kde musíte číst složení) toto vše bylo rozsudkem nejvyššího soudu zamítnuto. Ted právě uvažuji zda se mám odvolávat a na co, byla nám uznána osobní aktivity a stravování, péče o zdraví ne. Na FB mám reakci od hodně maminek z celé ČR že v různých krajích to přiklepnou, tak nevím. Max. budu psát p. Krásovi, který se mimochodem zajímá i o pnp ohledně celiakie. Máte někdo podobnou zkušenost v roce 2015? díky za podněty...
Radka Sýkorová 7.3.2015
7
Bře
Radka Sýkorová tak to máme stejný problém,já psala ministryni paní Marksové,tak jsem zvědavá jak mí odpoví.Pan Krása mi poradil akorát tu žalobu,nic víc.Před 2 lety jsem jí podávala a taky bezúspěšně.Ted mám 2 měsíce čas podat znovu a určitě to udělám.
Helena Havlová 7.3.2015
12
Bře
pro Radku a Helenu (i ostatní), Zajímalo by mě, z jakých krajů a měst maminky z FB s uznaným Pnp pocházejí. Já jsem z Prahy 7, mé dceři diagnostikovali celiakii v 5 letech, v létě jí bude 10let. Pnp jsem pobírala první 2 roky, pak mi byl odejmut, odvolala jsem se a neuspěla. Lék.komise uznala 2 body (z "desatera":)-STRAVOVÁNÍ a OSOBNÍ AKTIVITY. Minulý podzim jsem zažádala znovu, tento týden jsem nahlédla na ÚP do podkladů a vím, že Lék.komise pro tentokrát uznala 1 bod-STRAVOVÁNÍ. Odvolám se o uznání "PÉČE O ZDRAVÍ" a"OSOBNÍ AKTIVITY". A jak to dopadne, vím! A lékaři zase vědí jak funguje tenké střevo, ale ani oni a ani zákonotvůrci nevědí, jaké to je doma, když dítěti správně nefunguje.
Dita 12.3.2015
8
Dub
Dobrý den,tak čtu příspěvky a koukám, že je to všude stejný. Dnes nám dorazilo sdělení, že syn nesplňuje dvě podmínky které vedou ke získání příspěvku na péči a to dle §9 z.č.108/2006 a)MOBILITA b)ORIENTACE. Splnil jen péče o zdraví. Na OSSZ nám sdělili ať se odvoláme ale, že to nevidí nádějně. Celiakii mu zjistili v lednu 2015 máme typ 3b-c. Nevím co mám do odvolání uvést ohledně ty mobilita a orientace. Nemáte někdo podobný problém?
vanis 8.4.2015
8
Dub
Kolik je synovi?a z jakého mesta popř.kraje
lala 8.4.2015
11
Dub
Syn je ročník 2000. A jsme severočeský kraj, doktorka je z Rumburku, okr. Děčín
vanis 11.4.2015
12
Dub
vanis,mobilita a orientace se u celiakie vôbec nehodnotí.Musí splnovat 3 body a to PéčE O ZDRAVí,STRAVOVáNí A OSOBNí AKTIVITY.
helena 12.4.2015
12
Srp
Dobrý den,méme synovi(je mu 9let),který má celiakii,po dvou letech nám odebrali příspěvek na péči. Nesplňuje třetí podemínku a tou je péče o zdraví!!! Poradí mi někdo. Děkuji M.K.
Marta Kacálková 12.8.2015

Přidat příspěvek do diskuze