Diskuze – kategorie

27
Bře
Dobrý den, ahoj, mám stabilizovanou, bezproblémovou celiakii (přesněji dhuringa), bez jakýkoliv vnějších příznaků a jiných problémů. Pracuji jako operační technik u hasičů, kde mi bylo slíbeno místo ve "výjezdu" a teď když k tomu má dojít se paní doktorka začíná cukat, že podle jakýchsi prehistorických komunistických tabulek mi to nemůže schválit. Své tvrzení zdůvodňuje tím, že při dlouhotrvajících zásazích, kdy je HZS povinnen zajistit stravu na místě zásahu, toho organizace není schopna (podotýkám, že se jedná o zásahy trvající tuším déle než 4 hodiny a je jich naprosté minimum - cca 2%). Dle mé gastroenteroložky je to diskriminační a já si myslím totéž. Se svou dietou žiju cca 20 let, takže jsem poměrně dost soběstačný a navíc v dnešní době je na trhu nepřeberné množství bezlepkových trvanlivých potravin. Nic po organizaci nechci, rád si zajistím stravu sám. Budu rád za jakýkoliv návrh, jak se proti tomuto bránit. Díky a pěkný den všem! Tom
Tom 27.3.2015
28
Bře
Ahoj Tome, asi bych zašla za jiným lékařem. To si gastroeneterolog nevšiml, jak jsou bezlepkové potraviny drahé a že je nutné pracovat??? Vidím, jak v okolí "nízkopříjmové" rodiny celiakie finančně ničí, natož aby ještě nepracovali. Hodně zdaru. Lenka
Karolína 28.3.2015
28
Bře
Dobrý den, já mám Celiaki a ještě HIT k tomu intoleranci na vejce a kasein-mléko. Takže jsem pouze na domácí stravě. Na trhu jsou pro mě neodpovídající výrobky. Můžu pouze některé suroviny ze kterých je třeba takovouto omezující stravu připravit! Další problém je školení mimo domov a pracoviště, třeba do Prahy na cca 3. týdny atd. Taková strava mě fyzicky omezuje. Samozřejmě nemám na nic nárok a všichni mí lékaři mi vystaví, že mohu pracovat třeba ve mlýně s pšenicí! Vy to máte OK po stránce s lepkem, tak u Vás nevidím důvod, nebo nerozumím tomu omezení. Změnte asi lékaře. Když si zažádáte o invalidní důchod 100% Vám vystaví zprávu podle které budete naprosto práce schopen v jakých koliv podmínkách a máte to:-)
Tome 28.3.2015
31
Bře
Já bych také změnila lékaře, přijde mi, že má, s odpuštěním, úplně zcestné myšlení.
Týnka 31.3.2015
22
Říj
Zdravím táke se hlásim do služebního poměru k HZS a zajímalo by mě jak jste Tome dopadnu nakonec dopadnul s celiakii uz vstupní prohlídky.
František Kuchta 22.10.2018
2
Pro
Jestli to chápu správně, tak se "cuká" závodní lékařka, kam se chodí na vstupní a periodické prohlídky ze zákona kvůli výkonu práce a Vaší gastroenteroložce to nepřijde správné - to její zdůvodnění. Tady změnit lékaře ani nejde (závodního vybírá, resp. má zasmluvněn zaměstnavatel), napadá mě leda nějaké doporučení od gastroenterologa či lékařská zpráva od Vašeho praktického lékaře, které by posloužily jako výpis pro závodního lékaře (který bývá vyžadován) a ev. zjistit na co se vlastně odkazuje ta cukající se lékařka a zda je to opravdu platné nařízení či zda z něj není výjimka. Chápu Vás, ono když si lékař vezme něco do hlavy je to těžké mu to vyvrátit a v tomto případě je to opravdu zásadní. S celiakií bohužel neumí "pracovat" mnoho lékařů, ani praktických natož aby o ní něco věděl závodní. Držím palce a dejte vědět, jak jste dopadl.
Monika 2.12.2018

Přidat příspěvek do diskuze