Diskuze – kategorie

10
Čer
Mému synovi před dvěma lety lékaři diagnostikovali celiakii. Nyní je mu 9let a je v přípravě jídla na mne zcela závislí. Žádali jsme o příspěvek na péči,ale nebyl nám přiznán. Prosím,může mi někdo poradit,jak postupovat při odvolání. Jsem zcela bezradná. Děkuji.
Marta.K. 10.6.2015
10
Čer
Zde je odkaz, na kterém je vzor odvolání http://www.celiak.cz/o-diete/financni-podpora
Hana 10.6.2015
14
Čer
Dobrý den, dcerka má 6 let a letos nám příspěvek odebrali. Napsali jsme odvolání asi na tři stránky a zjistili si termín projednání, neboť jsme chtěli být osobně přítomni. V komisi nebyl ani jeden dr. z oboru gastroenterologie. Ptali se nás, jestli se dcerka sama obleče, nají atd. Otázky úplně mimo. Závěr byl, že vidí, slyší, chodí, tak co bysme vlastně chtěli. Toť moje zkušenost
Petra 14.6.2015
12
Srp
Podala jsem odvolání. Pozvali si nás se synem k posudkové komisi do Hradce Králové,čekala jsem,že tam bude lékař,který o celiakii něco ví,ale to jsem se šeredně spletla!! Odcházela jsem jak spráskaný pes. Syn nesplňuje třetí podmínku pro přiznání dávky-a to je PÉČE O ZDRAVÍ!!! Máme ještě nějakou šanci někde uspět?
Marta Kacálková 12.8.2015
16
Srp
Vidím, že mé odvolání syna je stále mezi lidmi k dispozici, to je fajn .... Marto, pokud vám nevyšlo odvolání, nezbývá vám než dat za nějaký měsíc novou žádost. Odvolání jste psala podle vzoru? Průser je, že se nyní hodnotí vše jinak jako tenkrát, podle jiných kritérií. Na paní, která mi byla doporučena tehdy paní Páralovou už však nemám kontakt, jinak by určitě poradila...
Mirka 16.8.2015
11
Říj
Mám podobnou zkušenost jako paní Petra.Také jsme se synem potýkali s nesmysly! - typu - vyplnění formuláře - 1Obodů - jestli se sám orientuje v prostoru,sám se obleče,nají atd.Tiskopis jsem nepodala,nemělo to smysl. Teď je již dospělý,tak si na bezl.dietu vydělá. Je to u nás nějak divně zařízené........ A pojišťovny jen snižují příspěvky.
Alena 11.10.2015
5
Lis
Petro z jakého jste kraje?
ilona 5.11.2015
5
Lis
Ilono, olomoucký kraj
Petra 5.11.2015
7
Lis
Děkuji za odpoved,ptala jsem se proto ,že kromě třeba přidružených diagnoz záleží na lékaři .V některém kraji jsem se tady dočetla ,že lékaři jsou schovívavý a příspěvek dají.
ilona 7.11.2015
10
Lis
Dobrý den...Take se chci podělit.Mam tři deti.kterě mají celiakii a nesmějí laktozu a ted mi přeposuzovali desetiletého syna,ktery má navíc epilepsii,zakázany veškerý sport a musí mít neustálý dohled aby se nezranil na hlavě.Pořád nemocný a nemocnice.A příspěvek mi byl zamítnut....neuznali mu stravování....takže bez komentáře
Jaba 10.11.2015
10
Lis
Dobrý den,a z jakého kraje jste?a na ostatní děti máte příspěvek?děkuji
ii 10.11.2015
10
Lis
Jsem z Teplic.A ostatni deti mi budou preposuzovat do konce mesice.
Jana 10.11.2015
14
Pro
Dobrý den, můj syn má 9 let. Celiakie byla diagnostikována v 5 letech a k tomu ADHD na lécích v 6 letech. Nyní nám příspěvek odebrali.Co k tomu dodat no 🙁 Myslím, že po tom co tu čtu asi nemám sílu na odvolání. Jsme od Přerova.
Michaela 14.12.2015
8
Srp
Dobrý den, čtu toto téma s velkým údivem. Dcera má celiakii, jsou jí 4 roky, nesnese ve stravě ani stopy lepku. Vařím a peču vše. Denně do školky kompletní jídlo. Vstávám ráno před 5 hodinou, aby měla jídlo co nejvíce čerstvé, sice ohřívané, ale ten den dělané. Pracuji na plný úvazek, po školce chodíme 3x týdně na zkoušky. Nezlobte se na mě, ale nechápu proč na diagnozu celiakie být doma a pobírat příspěvek. Pokud má dítě jen celiakii, tak se nic nemění, žije se stejně, jen se vaří z jiných surovin. Hodně štěstí.
Lea 8.8.2016
8
Srp
no hlavně asi z levných surovin pro Vás,,,víc raději nebudu dodávat...
pavla 8.8.2016
9
Srp
příspěvek na péči při diagnóze celiakie neznamená zůstat doma!!!
Hana 9.8.2016
9
Srp
souhlas s Hanou.hlavně je to i na potraviny ,protože jsou o hodně dražší než normální.
pavla 9.8.2016
10
Srp
Dobrý den, příspěvek na péči řeším už přes rok. Není to nic příjemného. Paní Leo- nápodobně ohledně vstávání a vaření, práce... A k dalšímu. Jen chci ostatní upozornit, že případná pomoc od zdravotní pojišťovny (proplacení účtenek za potraviny)je něco jiného než Příspěvek na péči. Ten má na starost jiný resort než pojišťovna a je určen dětem, zák. zastupcům (v případě celiakie- pokud je uznán nárok a já o nikom zatím nevím,kdo by ho dostal, to ale neznamená, že si to celiaci nezaslouží). Nejde jen o cenu potravin, v první řadě jde o zvýšenou péči, které péče o dítě s celiakií vyžaduje. Hodnotí se 3 oblasti. Největší potíž s uznáváním je v oblasti i)osobní aktivity. Podotýkám, že nejde o příspěvek, který nějak souvisí s příjmem rodiny. Také si nemyslím, že jde o to zůstat s dítětem doma, ale je důležité poukázat na to, že zvýšenou péči dítě vyžaduje. A že zákon nesprávně srovnává různé typy postižení (více, když si pročtete co se hodnotí, nebo napište- pokud vás toto téma zajímá). A občan se mylně domnívá, že může podporu státu (kam také do sociálního systému přispívá)- až to bude jednou potřebovat -využít. A pak jen vidí, že si to jen myslel.:-)
hanka 10.8.2016

Přidat příspěvek do diskuze