Diskuze – kategorie

20
Bře
GlutenPrima-prášek pro strávení lepku
Ahoj chtěla bych se vás zeptat jestli už někdo zkoušel tyto tablety. Taky by mě zajímalo jestli to vůbec funguje a jestli to není jenom marketingový tah.(je na ně reklama na Primě) Ano ví že to není náhrada za dietu. Předem všem děkuji za odpovědi♥♥.
Kačka 20.3.2017
21
Bře
Osobně jsem tyto enzymy na lepek nezkoušel, ale moje známá, která je rovněž celiak, si je pochvaluje.
Marek 21.3.2017
10
Dub
Chápeme obavy, které byly zpočátku i u manželky jednoho z manažerů firmy a několika dalších osob s intolerancí na lepek, na kterých jsme tyto tobolky testovaly. Enzymy obsažené v přípravku štěpí složky lepku tak, aby se do střeva již lepek nedostal a nezpůsoboval např. bolesti břicha. Vzorky zdarma k vyzkoušení lze poptat na www.glutenprima-laktoprima.cz, uvítáme rovněž zpětnou vazbu na kontakty uvedené tamtéž. M. Konvický
Biomedica, spol. s r. o. (výrobce) 10.4.2017
11
Dub
Pro Biomedica Dobrý den, jak testování probíhalo - porušování diety? Byly pak u testovaných osob provedeny krevní testy a biopsie?
Jana 11.4.2017
11
Dub
Ano, porušovala se záměrně dieta. Biopsie provedena nebyla. M.K.
Biomedica, spol. s r. o. (výrobce) 11.4.2017
11
Dub
Na kolika osobách byl váš výrobek testován? Jaké exakní metody posouzení "funkčnosti" jste použili? Víme, že to nebyla biopsie, ale ke krevním testům jste se nevyjádřil. Uvažujete dalším testování přípravku tak, aby mohl být zařazen do kategorie "lék".
Radovan Habáň 11.4.2017
12
Dub
Pokud byla záměrně porušována dieta a nebyla provedena biopsie, tak co to dokazuje? Že testovanému subjektu (kolik jich bylo?) nebylo špatně? A co když to potlačí jen projevy a uvnitř těla probíhá např. zánět? Zcela otevřeně - dokud to nebude otestováno a bráno jako lék, tak to považuji za nebezpečný hazard.
Standa (www.celiakievpohode.cz) 12.4.2017
12
Dub
Naprosto souhlasím s tím, že bez řádného testování a provedené biopsie to rozhodně není žádná jistota. Ptal jsem se na tyto enzymy svého gastroenterologa, a v podstatě mi potvrdil mojí domněnku, že spolehlivost přípravku není stoprocentní, a člověk si záměrným porušováním diety může zadělat na pěkný malér.
Marek 12.4.2017
18
Kvě
vyzkoušela jsem doplněk stravy GlutenPrima, pravda je že jsem si dala běžné jídlo s lepkem s jednou tobolkou před jídlem a 2 1/2 hodiny mi bylo fajn, nicméně pak nastal nečekaný obrat a začaly těžkosti se žaludkem, teprve až celý obsah žaludku byl venku nastala po dalších 2 hodinách úleva .. nicméně i dnes den následující se cítím jako nafouknutý balon a žaludek na vodě ... mám celiakii diagnostikovanou jak z krve tak biopsiíí .. máte někdo podobnou zkušennost ?
Radka Novotná 18.5.2017
17
Bře
GlutenPrima -Bohužel lék je 100% neůčinný,je pouze pro ty co jsi jenom myslí že mají bezlepkovou dietu aniž by ji měly potvrzenou testy. Marek 21.03.2017 13:41 příspěvek-- JPP- jedna paní povídala nebo MZP-moje známá povídala. Prosím Vás nevkládejte komentáře tohoto znění jsou matoucí a nepravdivá.
Dana 17.3.2018
30
Dub
Jsme celiak a přípravek používám. Pro mě - mohu sníst chleba, koláč a podobně, bez reakce. Jsem spokojený. Pivo to nezvládne, ani půllitr. Ale to může být pivem 🙂
Aleš 30.4.2018
2
Kvě
Dobrý den, informace pro celiaky ohledně užívání těchto emzymů je, že přípravek nenahrazuje bezlepkovou dietu. Příbalový leták by měl být již o tuto infomaci doplněn. Přípravek není podložen studií a lékaři ho nedoporučují.
Společnost pro bezlepkovou dietu 2.5.2018
3
Lis
Bohužel se to podvodníky jen hemží a prodávat tohle by mělo být i trestný čin za úmyslné poškození zdraví nenaletˇte jim,bezlepková dieta v současnosti žádný lék nemá.Jediné je dodržování bezlepkové diety.Už je hodně v podvědomí lidí bezlepková dieta i pro ty co ji nemají,určuje se tím kvalita potravin našizené něco moukou je prakticky neprodejné.
Dana 3.11.2018
20
Pro
Dobrý den, mám potvrzenou celiakii a přášek používám, když mám chuť na něco s lepkem. Mně osobně pomáhá, není mi po ničem zle a břicho mě nebolí, takže za mě spokojenost a jsem ráda, že něco takového vzniklo, abych si sem tam mohla dát můj oblíbený rohlík se slaninou 🙂 myslím si ale, že na každého to funguje jinak, asi záleží, jak "silnou" tu celiakii člověk má. Znám lidi, kteří nemohou pozřít ani vodu z vývaru s lepkovýma nudličkama, já to naštěstí nemám tak silné a mohu si dát třeba sušenku bez následků, proto mi asi prášky zabírají lépe. Takže je lepší sám vyzkoušet, než se řídit radami druhých 🙂
Lucie 20.12.2018
21
Pro
Dobrý den Lucie, Vaše rada opravdu není dobrým příkladem pro celiaky. Ale když už dietu řešíte takhle - vlastně na sobě zkoušíte účinky - mohla bych Vás poprosit, jestli byste mohla říct jaké máte výsledky krevních testů? Ještě lepší by bylo, kdybyste podstoupila kontrolní biopsii. Důsledky konzumace lepku na sobě opravdu nemusíte poznat, ale zajímalo by nás, jak reaguje Vaše střevní sliznice. Ostatním bych ale určitě nedoporučovala Vás následovat.
Jitka Dlabalová 21.12.2018
25
Led
Dobrý den chtěla bych se zeptat , jsem celiak a dala jsem si lepkove těstoviny bude to vidět za necelých pět měsíců v krvi. Děkuju Péťa
Petra 25.1.2019
12
Čer
Dobrý den, dceři byla před 2 roky diagnostikována krevními testy i biopsií celiakie. Doposud dodržovala bezlepkovou dietu a předesílám, že v tom hodlá samozřejmě pokračovat. Vzhledem k blížící se době letních táborů a soustředění mám dotaz, zda může lék zmírnit nevolnosti (bolesti břicha) způsobené nevědomým požitím lepku - na dovolené jí omylem podali "lepkové" těstoviny. Doposud jí zabíralo po několika hodinách pouze Immodium.
Andrea Kublová 12.6.2019
26
Čvn
Znám paní, která navzdory své celiakii často jí lepek a na něj si vždy dává enzymy na trávení lepku. Tvrdí mi, že při pravidelných krevních testech nemá žádné protilátky proti lepku, takže to vypadá, že jí to asi funguje.
Birk 26.7.2019
28
Čvn
Kdyby to fungovalo, tak má výrobce miliardy dolaru a autor nápadu Nobelovu cenu.
HabanR 28.7.2019

Přidat příspěvek do diskuze