Diskuze – kategorie

14
Bře
Pivo?
Mohu pit pri celiakii plzenske pivo?
Jan Zelezny 14.3.2019
19
Bře
Plzeňské pivo má velmi nízkým obsahem lepku a sklenku si dát můžete.
Jitka Dlabalová 19.3.2019
27
Bře
Jakožto zarytý pivař jsem tuto otázku také dlouho řešila. Lékař mi pivo jako takové vyloženě nezakázal, ale ani nedoporučil. Měla jsem na toto téma i diskuzi s vrchním sládkem Třeboňského pivovaru, který mi pověděl, že většina českých piv se pohybuje kolem hranice 20 mg/kg lepku. Dokonce i bezlepkový Bernard se pohybuje kolem této hranice a minimálně jednou tuto hranici nedopatřením překročili, takže celá várka se musela vylít do kanálu. Pivo tedy piji, nijak to nepřeháním a vyhýbám se pšence. Pravidelné kontroly na hladinu protilátek v krvi jsou vždy na výbornou.
Dina Váchová 27.3.2019
16
Dub
Pivo Celia je světlý ležák, který je vyroben unikátním patentovaným způsobem tak, aby jej mohli konzumovat i lidé trpící celiakií, kteří běžné pivo kvůli jeho vysokému obsahu lepku pít nemohou. Obsah lepku u piva Celia je pod hranicí 0,5 mg/100ml. Pivo Celia světlé a Celia Dark (tmavé) vyrábí Žatecký pivovar a je k dostání na Globusech i Kauflandech.
Jiří 16.4.2019
17
Dub
Obsah lepku v pivu by měl být stanoven metodou RIDASCREEN® Gliadin competitive, která je určena pro potraviny hydrolyzované a označené bez lepku, patří sem pivo, škrobové sirupy, sladové extrakty, kvas, sojová omáčka apod.. Limit kvantifikace je 10 mg/l.
Jitka Dlabalová 17.4.2019

Přidat příspěvek do diskuze