Diskuze – kategorie

19
Čvn
Muze se jednat o celiakii?
Dobrý den, chci se zeptat zkušených, jestli je nějaká pravděpodobnost, že dle těchto výsledků se jedná o celiakii. Výsledky z krve jsou: Gliadin IgG pozitivní Gliadin IgA negativní Gliadin IgE negativní Transglutamináza IgA negativní Transglutamináza IgG negativní Gliadin (DGP) IgA negativní Gliadin (DGP) IgG negativní Kravské mléko IgA pozitivní Kravské mléko IgG pozitivní Kravské mléko čerstvé IgE negativní Genetiku mám pozitivní. Předem děkuji za vaše reakce.
Petra85 19.7.2019
23
Čvn
Dobrý den, ty výsledky Vám určitě někdo zhodnotil a tak by Vám měl říct svůj verdikt. Nechte to na lékařích.
Jitka Dlabalová 23.7.2019
13
Zář
Dobrý den, může se jednat o celiakii, pokud mám zcela vyhlazené klky v tenkém střevě, ale krevní testy jsou negativní? Děkuji za odpověď.
Kristýna 13.9.2019
16
Zář
I ve Vašem případě náleží posouzení výsledků gastroenterologovi. Jaký byl jeho závěr?
Jitka Dlabalová 16.9.2019
16
Zář
Dle lékaře se o celiakii nejedná. Co jiného může způsobovat atrofii střevní sliznice? Dekuji
Kristýna 16.9.2019
1
Lis
Dobry den, Mam 14 mesicni dceru, kterou pres 3 mesice trapil prujem nebo mekci stolice. Z vyteru doktor zjistil patogenni e coli bakterii . Momentalne je dcera uz ctvrty tyden na prisne diete, uziva probiotika a davam ji bezlaktozove umele mleko. Stolice se pomalu rovna. Na rocni prohlidce doktor z krve zjistil hranicni zelezo. Dle doktora mohla chytit bakterii od domacich zvirat (mame psa, dve rocni kocky, kraliky, kone a osly). Vzrustem je dcera spise vyssi. V roce merila 80 cm. Problem je, ze muj partner trpi dlouhodobymi zaludecnimi nevolnostmi (po trech pivech zvraci a trpi nevolnostmi, ale nevypozorovali jsme konkretni potravinu, ktera by mu nevolnosti zpusobovala). Prvni nevolnosti zaregistroval pry nekdy v puberte. Na prujmy netrpi. Nikdy mu na nic neprisli. Ja jsem ho dotlacila k doktorovi s tim, ze by se mohlo jednat o nejakou zaludecni bakterii, kterou nejspis predal dceri. Z krevnich testu (zatim jinak nepotvrzeno) doktor zjistil celiakii a oznamil mu to jako hotovou vec. Koneckoncu priznaky by tomu nasvedcovaly. Partner tomu neveri a zadnou dietu dodrzovat nechce. Doufam, ze ho doktor posle jeste na biopsii, aby se diagnoza potvrdila/vyvratila. Moje otazka zni, zda priznaky u dcerky mohou byt priznakem dedicne celiakie. Dekuji za odpoved
Martina 1.11.2019
1
Zář
Dobry den,dlouho jsem trpel,unavou,zacpou,bolesti nohou az jsem zkusil vynechat lepek a k tomu i vyrobky z mleka a byla to trefa. Muj dotaz je:potvrdi mi lekar pri dodrzovani diety "moji"diagnozu ?
Vaclav Dousa 1.9.2020
5
Lis
Dobry den,je mi 60 a mam lupenku asi 20let,vsechny ruzne maste nefungovaly..... ,pak me postihla bolestiva artroza kycle,na kterou jsem bral prasky na bolest"diklofenat"a lupenka zacla mizet aniz jsem to lekum pricital. Po operaci jsem leky uz nepotreboval a po roce se lupenka vratila,hl.na kloubech. Tak jsem tak premyslel co jsem jedl behem mizeni lupenky a vzpomel jsem na Diklofenat a po tydnu brani toho to leku lupenka opet mizi. Nevim co lek obsahuje,ale u me funguje.
Vaclav Dousa 5.11.2020

Přidat příspěvek do diskuze