Diskuze – kategorie

14
Srp
Nafouklé břicho u dítěte s celiakií
Dobrý den, dceři zjistili ve dvou letech celiakii. Měla dlouhodobě střevní problémy a velmi nafouklé břicho. Hodnoty měla tak vysoké, že nemusela na biopsii. Po 8 měsících přísné diety zjistili, že ji hodnoty klesly z 10 na 1. Břicho má však stále velmi nafouklé beze změny, střevní problémy už nemá. Jiné potravinové alergie nemá. Ze začátku jsme 3 měsíce držely i bezlaktozovou dietu pro lepší účinky. Probiotika bere. Je takto velké břicho normální? Upraví se to někdy? Nemůže to být něco jiného? Bylo mi řečeno, že je to v pořádku, ale mám stále obavu. Děkuji za odpověď. Tereza V.
Tereza Vostálová 14.8.2019
15
Srp
Dobrý den, nebojte se, spraví se to, naše dcerka měla totéž jako přes kopírák. Dnes je jí 8 a vypouklé bříško má jen když se fakt hodně naji 🙂 Jako malinká měla také tmavé kruhy pod očima, teď už ne.
Miri 15.8.2019
20
Srp
Dobrý dne paní Vostálová, o odpověď na Vaši otázku jsme požádaly prof. MUDr. Jiřího Nevorala za FN Motol. Tady je jeho odpověď: Velké břicho u batolat může ještě přetrvávat řadu měsíců. Zmenšené, nicméně ještě poněkud větší břicho může být patrné ještě i za 1-2 roky. Je to dáno jen pomalu a postupně se stahující břišní stěnou. Pokud dítě začalo prospívat, stolice se upravily a protilátky klesly, vše je v pořádku a stav se upraví.
Jitka Dlabalová 20.8.2019
6
Čvn
Dobrý den.Byla mi zjištěna nesnášenlivost lepku.Igg 23.Jenže mně začala zlobit i laktoza,nafouklé břicho ,a zapachájící větry.Je mi 54 let,a problémy začaly ,tak před 5 lety-opakované průjmy.Z čeho se to náhle objeví?Měla jsem k tomu sklony_nafouklé břicho?Nebo to je opotřebováním střev?Beru od cca 25 let antirevmatika na sklerodermii. Nyní jsem snědla 3 broskve,a kousek kedlubny,a je mi opět těžko.Děkuju za info Hlavová
ludmila hlavova 6.7.2020
18
Dub
Dobri den prosim o radu mam celiakie zjištěnou . Dodržují diétu,užívám probiotyka ale potíže mám stejní a to nej horší nadýmání břicha,plynatost a zácpa. Jak s tim bojovat? Děkuji.
Evelin 18.4.2021
19
Dub
Dobrý den, na Vaši otázku je těžké odpovědět, protože jste poskytla málo informací. Jak dlouho jste na bezlepkové dietě? Už jste byla na kontrolním vyšetření protilátek z krve? Máte přesné informace, jak dodržovat bezlepkovou dietu? Domluvte se na kontrolním vyšetření s Vaší ošetřující lékařkou či lékařem - gastroenterologem. Ten může posoudit Váš zdravotní stav. Pokud budete chtít informace k dodržování bezlepkové diety, podívejte se na naši informační brožuru zde na webu, případně si ji můžete objednat, rádi Vám jí pošleme.
Společnost pro bezlepkovou dietu 19.4.2021

Přidat příspěvek do diskuze