Diskuze – kategorie

24
Zář
Jak snížit IgA na nulu
Dobrý den, synovi byla diagnostikována celiakie cca před dvěma lety. Hodnota protilátek v krvi se stále pohybuje v desítkách a přestože žiji v domnění, že dietu dodržujeme správně, na nulu se nemůžeme dostat. Synovi je nyní čerstvě 8 let a je vlastně odkázaný na tom, co mu k jídlu dám. Sám si vezme pouze bezpečné potraviny. Příznaky nemá vůbec žádné po požití lepku, takže vůbec netušíme, co bychom mohli dělat špatně. Uměl by mi někdo poradit? Asi chápu, že je to jako hledat jehlu v kupce sena, avšak já vlastně už nevím, co dělat. A ještě dotaz na okraj, existuje nějaká kuchařka, kde najdu typy na rychlé teplé obědy pro děti? Nebo jak řešíte každodenní vaření pro takové dítě? Dá se někde zakoupit např. chlazené jídlo? Jsem sama a přiznám se, že díky neustálé přípravě jídel jsem dost unavená a podrážděná. Nemám čas na nic jiného a proto bych to ráda řešila jinak. Umíte mi poradit, prosím?
Daniela 24.9.2019
26
Zář
Dobrý den, řešíme to samé se synem už třetí rok, stále pozitivní, i když mu protilátky zatím soustavně klesají, zatím nemáme žádné vysvětlení proč tak pomalu a je otázkou , zda se dostaneme na nulu. Jinak stejně jako vy nemáme žádné akutní příznaky ukazující na požití lepku. Celou dobu se snažím přijít na to, zda někde neděláme chybu v dietě a jsem si docel jistá, že ne. Sám je také velmi zodpovědný. Byla jsem v poradně ujištěna, že takové případy jako je Váš a náš se vyskytují. K vaření, je to náročné, synovi je teď 14 let a celou dobu si chodí domů na oběd a ohřívá si jídlo v mikrovlnce. Chlazené se da zakoupit např. expres menu. Zdravím a přeji Vám hodně sil.
Ludmila 26.9.2019
5
Zář
My obdobně bojujeme už 7 let. A stále máme vysoké hodnoty. Dietu držíme tak, že si už všichni znalí klepou na čelo...
Jitka 5.9.2020
21
Říj
Dobry den, sice jsem toto neresila u ditete, ale u sebe jako dospele. I pres velice prisnou dietu,kdy jsem jedla jen overene bezlepkove vyrobly bez stop lepku a dusledne dodrzovala,aby nedoslo kd kontaminaci,se mi drzely protilatky porad pozitivni a klesaly velice pomalu. Jedine,co mi pomohlo,zlepsilo muj stav a protilatky se dostaly do negativnich hodnot,bylo prejit na ciste prirozene bezlepkovou stravu. Takze nic kupovaneho,ani bezlepkove vyrobky. Jen maso,vejce,brambory,zelenina,ovoce a takto jist bez mlecnych vyrobku. Jak je strevo rozdrazdene,tak reagovalo i na to minimum lepku,co byl v bzl vyrobcich. Je to ma zkusenost,nerikam,ze to bude fungovat u kazdeho.
Aneta 21.10.2021
9
Lis
Problémy u mě vznikly dva týdny po biologické léčbě rakoviny, ta byla úspěšná. Projevovaly se úporným vodnatým průjmem. Můj syn s atestací z interny mě tvrdil, že celiakie je taková móda. Všimnul jsem si, že po několika jídlech luštěnin a rýže došlo ke zmírnění příznaků a po nasazení bezlepkové diety průjmy zmizely. Po úmyslném obědě ořechové rolády jsem druhý den podělal koupelnu a průjem zmizel po měsíci dodržování diety. Vysvětlení je jednoznačné, poločas IGg je 21 dnů, po neúmyslné dietní chybě to trvá 4-6 neděl než dojde k normálizaci,.
jogín 9.11.2021

Přidat příspěvek do diskuze