Diskuze – kategorie

18
Dub
Celiakie a COVID
Dobrý den všem! Souhlasíte s vyjádřením doc. Hoffmanové, že nejsme osoby s poruchou imunity a nejsme ohroženi více než zdraví lidé? Já osobně tedy boj s nemocemi zvládám špatně a dietu dodržuji poctivě. Kromě toho, mám kvůli celiakii trvale oploštělé klky. Dle nejnovějších poznatků je střevo důležitým centrem imunity a toto centrum je zrovna naše Achillova pata. Díky těmto vyjádřením mám například od příštího měsíce zrušenou home office a musím nastoupit do práce mezi spoustu lidí. Jak jste na tom vy? Buďte zdrávi!
Katka Essentierová 18.4.2020
22
Kvě
Dobrý den, taky si myslím že miceliaci jsme rizikovou skupinou, při jakékoliv viróze natož při Covidu. Já pracuji ve speciální škole, kde když jsou děti nastýdlé kýchají na nás bavily, ruku před pusu si nedají, smrkat pořádně neumějí takže je dáváme smrkat, přebalujeme ať jsou počůrání nebo pokakaní atd. Rozhodně si myslím, že mají cliaci slabší imunitu. Horší střeva a hlavně velmi častá a vysoká únava, proto všechno chytí e. A střeva nám také nezpracovávají správně vitamíny. Myslím si že jsmo ohrožení jako, která koliv jiná chronický nemocná skupina. S pozdravem Katka
Kateřina Šafarčíková 22.5.2020
7
Zář
Jsem také více nemocná, za poslední 3 roky 7x antb. komplikace při zápalu plic. Trápí mě casta unava, vyčerpání ...lázně si opakovaně hradím sama. Obavy v případně nakazeni urcite mám...
Rena 7.9.2020
24
Zář
Já i má sestra jsme byly vždy zdravé, žádné infekty atd. Takže asi to nebude pravidlo. Věřme svému tělu. Ale letos poprvé se nechám očkovat proti chřipce.
Veronika 24.9.2020
25
Zář
Já jsem toho názoru, že když se uzdravíme, tak pak můžeme fungovat jako ostatní lidé. Do doby, než nám diagnostikují celiakii, tak máme tenké střevo velmi poškozené, tělo nevstřebává vitaminy, nemáme pořádně imunitu a jsme tedy náchylnější k nemocem. Poté, co začneme dodržovat bezlepkovou dietu a střevo se uzdraví, tak je za mě tělo v pořádku a měli bychom být zdravě imunní. Je to jen můj názor, nejsem odborník, ale logicky mi to tak vyplývá. Já jsem celiak teď čtyři měsíce a počítám, že zima bude ještě na nemoce náročná, ale po roce striktního dodržování bezlepkové diety, by se určitě měla imunita zlepšit. Ale je to tělo od těla a také záleží na tom, jaké bylo dětství. Já trpěla vždycky na záněty nosní sliznice, vysoké teploty a rýmu. A měla jsem to třeba 5x za školní rok na tři týdny léčbu. Ale je to proto, že jsem měla velmi špatné dětství, žádná pořádná strava, žádné vitaminy (ovoce, zelenina). Také jsem měla v sedmi letech dost vážný úraz, kdy jsem měsíc dostávala každý den anestezii, abych mohla na převaz, to vám opět naruší imunitu. Není to jen o celiakii, ale o celkovém obrazu našeho života od počátku dosud.
Monika 25.9.2023

Přidat příspěvek do diskuze