Diskuze – kategorie

12
Srp
Příspěvek na péči pro dospělého
Dobrý den, syn má celiakii a diabetes I. typu. Chtěla bych se zeptat, zda má někdo, komu bylo 18, příspěvek na péči. Alespoň 1. stupeň. Jako dítěti mu byl uznán 1. stupeň, ale jako dospělákovi nic. Má smysl se odvolat? Díky.
Monika Fejglová 12.8.2020
16
Lis
Dobrý den, již rok a půl mě trápí bolesti břicha s velmi častými průjmy. Absolvovala jsem několik vyšetření, poslední bylo vyšetření na alergii lepku vše vyšlo negativní. I přes to, jsem nasadila bezlepkovou dietu již držím 3 týden a všechny problémy zmizeli. Pan doktor mě informoval, že je pravděpodobné, že mám alergii i když výsledky vyšly negativní. Jsem studentkou, je možné žádat příspěvek od pojišťovny VZP, když nemám žádný oficiální papír, že bych alergii měla? Děkuji za odpověď.
Veronika 16.11.2020
18
Lis
K prvnímu příspěvku - PnP na celiakii mohou dostat pouze děti do 18 let, i když i tady je problém s přiznáváním příspěvku, protože nesplní podmínky pro jeho přiznání. Není to příspěvek na dietu jako takovou, ale na zvýšenou péči o dítě v porovnání s dětmi bez tohoto onemocnění. K druhému příspěvku - tady je nepravděpodobné, že byste uspěla se žádostí o příspěvek - je možné ho přiznat jen na základě diagnostiky - konkrétně u celiakie po provedení biopsie. U alergie nevím, že by ZP poskytovaly nějaké příspěvky. Je otázka jaká vyšetření u Vás byla provedena a jakou diagnozu vlastně máte.
Jitka Dlabalová 18.11.2020

Přidat příspěvek do diskuze