Diskuze – kategorie

26
Lis
V čem můžu chybovat při dietě
Dobrý den, před třičtvrtě rokem synovi diagnostikovali celiakii. Bezlepkovou dietu dodrzujeme, přesto teď na kontrole měl stále vysoké protilátky. Máte někdo zkušenost, v čem jste třeba nevědomky zpočátku dietu nedodrželi? Potraviny, které jste nevyloučili, protože vás ani ve snu nenapadlo, že obsahují lepek? Děkuju.
Hana 26.11.2020
27
Lis
Dobrý den, dostali jste nějaké informační materiály o bezlepkové dietě? Pokud ne, podívejte se na našich stránkách na brožuru Bezlepková dieta - Jde to i bez lepku, kde jsou pravidla pro dodržování bezlepkové diety. Pokud budete mít zájem, napište na náš mail svoji poštovní adresu a pošleme Vám ji v tištěné podobě. Záleží i na tom, jestli protilátky, začaly klesat nebo ne. Také na tom, kolik synovi je a jak dlouho trvalo, než se přišlo na to, že má celiakii.
Jitka Dlabalová 27.11.2020
6
Pro
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti s moukou Jizerka? Je na ní napsáno, že je z pšeničného škrobu bez lepku. Upekla jsem z ní buchtu a moje dcera měla za 3 hodiny po snězení průjem. Máme podezření, že by to mohlo být z té buchty. Děkuji za odpověď.
Šárka 6.12.2020
7
Pro
Jizerské pekárny vyrábí dva druhy směsi Jizerka - jedna je s obsahem deproteinovaného pšeničného škrobu bez lepku a druhá ho neobsahuje. Co se týče obsahu lepku, obě směsi musí vyhovovat označení bez lepku. Může ale být, že Vaše dcera může mít reakci na pšeničné bílkoviny. Doporučuji Vám proto používat druhou směs - je označená zeleně.
Jitka Dlabalová 7.12.2020

Přidat příspěvek do diskuze