Diskuze – kategorie

11
Led
Celiakie- překážka v práci
Do dnešního dne jsem se nesetkala s tím, že celiakie může být překážkou v práci. Ale jak vidno je! Dnes syna nepřijali do státní správy z důvodů CELIAKIE!!
Zuzana 11.1.2022
12
Led
Z příspěvku není jasné, do které složky státní správy syna nepřijali. Pokud to byla složka armády nebo hasičů, tak ano celiakie je překážkou (zdravotní nezpůsobilost).
Ivana 12.1.2022
14
Led
V tom případě nechápu, proč se tato překážka neuvádí při pohovoru. Projít všemi vyšetřeními, psychotesty i fyzické. Zabít měsíc času vyřizováním a před podepsáním smlouvy oznámit -hmmm bohužel máte Celiakii. Tato diagnóza je ve výpisu karty od praktického lékaře a uvádí se i v dotazníku. Ale hlavně nechápu důvod. Člověk, který plně dodržuje dietu, je úplně v pořádku jak po fyzické tak i zdravotní stránce. Výsledky má 100%.
Zuzana 14.1.2022
16
Led
Nepíšete, kam Váš syn nebyl přijat. Může se zkusit odvolat, Už jsme se s takovým případem setkali, dokonce, že byl zaměstnanec propuštěn po onemocnění celiakií. Argumentem bylo právě to, že v případě nasazení nebude možné zaručit dodržování bezlepkové diety.
Jitka 16.1.2022

Přidat příspěvek do diskuze