Poradna

Dotaz do poradny se vkládá v patě stránky poradna. Mějte na paměti, že tato poradna je věnována výhradně dotazům na onemocnění způsobených nesnášenlivostí lepku a problémů týkajících se života na bezlepkové dietě. Na dotazy, které se netýkají tohoto tématu, nebudeme odpovídat. Vyjadřujte se prosím slušně, fakticky a smysluplně, děkujeme. V případě vyplnění emailové adresy Vám zašleme upozornění až bude dotaz do poradny zodpovězen.

27
Srp
Dobrý den, dceři 7 let byla čerstvě diagnostikovaná celiakie (Marsh 3b). Chtěla jsem se zeptat na podporu imunity během podzimu, jelikož je často nemocná, jsou vhodné tyto produkty vzhledem k celiakii? Supík – sirup pro děti na podporu imunity Složení 1 dávky (5 ml sirupu): 50 mg Reishi (Ganoderma lucidum) extrakt 40 % polysacharidů 50 mg Cordyceps (Cordyceps sinensis) extrakt 40 % polysacharidů 50 mg Hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) extrakt 25 mg Acerola (Malpighia glabra) extrakt z plodu 25 % vitamínu C 25 mg Rakytník řešetláková (Hippophae rhamnoides) extrakt z plodu 10:1 25 mg Vitamin C (kyselina L-askorbová) 10 mg Betaglukan (kvasničný, 80%) 2,5 mg Zinek (citrát zinečnatý) 5 μg Vitamin D (cholekalciferol) glukózo-fruktózový sirup přečištěná voda přírodní aroma jahoda sorban draselný nebo LR LIFETAKT Vita Active Red Složení: Koncentráty z ovoce a zeleniny (95 %, obsahující červené hrozny, jablka, višně, bezinky, černý rybíz, šípky, jahody, ostružiny, karotku, trnky, borůvky, arónové třešně, švestky, červený rybíz, rakytník, citrony, broskve, meruňky, maliny, malinoostružiník), hroznový cukr, koncentrát z rajčat, emulgátor (slunečnicový lecitin), niacin, vitamín E, kyselina pantothenová, vitamín B12, biotin, vitamín D, vitamín B6, thiamin, riboflavin, kyselina listová. Děkuji za odpověď.
Aneta

Odpověď

Dobrý den, 

otázku posilování imunity u celiakie, jakožto autoimunitního onemocnění jsme již řešili - podívejte se u nás na webu sekce onemocnění https://celiak.cz/onemocneni/celiakie/.

Vždy je ale dobré se poradit i s ošetřujícím lékařem Vaší dcery.