Kynuté ovocné knedlíky
Ingredience
300 g bl. směsi - Jizerka; 200 ml vlažného mléka; 1 vejce; 1 lžička cukru; 20 g droždí; špetka soli; náplň - borůvky, jahody..
Postup
Nejdříve připravíme kvásek z trochy mléka, lžičky cukru a 20 g čerstvého droždí. Do mísy dáme bl. směs se špetkou soli, přidáme kvásek, ve zbytku mléka rozmícháme vajíčko a lžíci oleje a vlijeme do směsi. Umícháme těsto - lépe jde hnětačem. Neposypáváme moukou a dáme pod utěrku vykynout - cca 30 min podle teploty. Poté vyklopíme na vál nebo na silikonovou desku. Trochu si namočíme ruce do oleje, aby se nám těsto nelepilo. Roztáhneme ho a rozdělíme na 9 čtverečků. Do dlaně si vložíme kousek těsta a naplníme ho ovocem např borůvky. Pevně uzavřeme, aby se nerozdělalo. Necháme ještě trochu vykynout a vaříme v páře na ubrousku cca 15 min.
Bez mléka
ANO
Bez vajec
ANO