Tvarohové knedlíky a borůvkový žahour
Ingredience
Knedlíky - 250gr tvarohu; 1 vejce; 240-250 gr bezl.mouky např.Jizerka; 2 lžíce oleje; špetka soli. Borůvkový žahour - borůvky, máslo; smetana nebo mléko; solamyl na zahuštění
Postup
Z tvarohu, vejce, mouky a oleje a soli připravíme těsto. Vytvarujeme knedlíky - kuličky, cca 3 cm v průměru. Vložíme do vroucí vody a po vyplutí knedlíčků na hladinu po cca 2 minutách, jsou hotové. Žahour - borůvky podlijeme vodou, přidáme cukr a máslo (dle množství borůvek), povaříme, přidáme smetanu nebo mléko se solamylem, ještě povaříme. Knedlíčky pak poléváme žahourem, ozdobíme moučkovým cukrem, můžeme i zakysanou smetanou. Žahour může být i z jahod.
Bez mléka
ANO
Bez vajec
ANO