Recepty

Beránek velikonoční

Ingredience

5 vajec 20 dkg cukru 20 dkg másla (Hery) 15 dkg hl. bezlep. mouky (Mantler, Promix-Uni) 1 prášek do pečiva (Dr.Oetker)

Postup

+ Cukr, máslo a žloutky utřeme dohromady a pak postupne pridáváme mouku s práškem do peciva a sníh z bílku. Testo vlijeme do máslem vymazané a bezlep. moukou vysypané formy beránka. Je treba pocítat s tím, že testo pri pecení nabyde a formu zcela nezaplnit. Zbytek testa lze poprípade upéct samostatne. Beránka peceme témer hodinu napr. v horkovzdušné troube pri 150°C. Po upecení ho vyklopíme a pocukrujeme nebo polijeme citrónovou nebo čokoládovou polevou. Na místo očí dáme rozinky a kolem krku mužeme uvázat mašli. + **Upozornění:** Pečení bezlep. testa je náročnejší, proto musí být forma velmi dobře (radeji více) vymazaná a vysypaná.

Bez mléka

ANO

Bez vajec

NE