Recepty

Bábovka s Jizerkou

Ingredience

1 hrnek = 1/4litru 2 hrnky bezlepkové mouky Jizerka 1 hrnek cukru krupice 1 prášek do pečiva Dr.Oetker 1/2 hrnku oleje 3 vejce 1 hrnek mléka kakao kukuřičná strouhanka, tuk, cukr moučka na posyp PŘEPOČET NA GRAMY 350g Jizerka 250g cukru 1 prášek do pečiva Oetker 125 ml oleje 250ml mléka 3 vejce 1 polévková lžíce kakaa tuk, práškový cukr na posyp

Postup

Vše, kromě kakaa, smícháme ve velké míse, rozmícháme šlehačem. Formu na bábovku vymažeme tukem, vysypeme rýžovou moukou nebo kukuřičnou strouhankou. Vlijeme polovinu vyšlehaného těsta. Do druhé poloviny přisypeme kakao, rozmícháme a vlijeme do formy na první polovinu těsta. Dáme péct do středně rozpálené trouby (160st asi 40 minut). Vyklopíme a posypeme cukrem moučka.

Bez mléka

NE

Bez vajec

NE