Recepty

Bezlepkové linecké

Ingredience

170 g bezlepkové mouky NOMIX, 40 g kukuřičné hladké mouky, 100 g tuku (Hera, máslo), 80 g cukru moučka (vanilkový cukr), 1 žloutek, citrónová kůra.

Postup

Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet cca 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladu. Z těsta vyválíme plát 0,3 až 0,5 cm tenký a vykrajujeme tvary. Ty pokládáme na vymaštěný a vysypaný plech, nebo použijeme pečící papír. Pečeme dozlatova při teplotě asi 170 °C. Vřelé jsou křehké, necháme chviličku vychladnout a teprve pak sundáváme z plechu. Podle své fantazie můžeme slepovat, polévat, namáčet či sypat.

Bez mléka

NE

Bez vajec

NE