Recepty

Bezlepkový ovocný chlebíček

Ingredience

85 g bezlepkové mouky Nomix, 15 g kukuřičné hladké mouky, 80 g ořechů, 40 g másla, 70 g cukru krupice (včetně vanilkového), 1 celé vejce, 50 g rozinek, 150 g kandovaného ovoce (sušené švestky, citrusová kůra, apod.).

Postup

Vejce utřeme s cukrem a máslem. Pak vmícháme mouky a necháme chvíli odležet. Rozinky omyjeme a osušíme, kandované ovoce nakrájíme na menší kousky, ořechy nasekáme nahrubo. Vše přimícháme k těstu. Vzniklou hmotu necháme odležet přibližně 30 minut. Tvarujeme mírně zploštělé válečky o průměru 4 cm. Uložíme je na plech a zase necháme chvíli odstát. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme pomalu při teplotě 160 až 170 °C, podle velikosti válečků i 30 min. Hlídáme si zabarvení. V případě potřeby chlebíček chráníme pečícím papírem, aby povrch nezhořkl. Po vychladnutí chlebíček zabalíme do alobalu a uchováváme na chladnějším místě.​

Bez mléka

NE

Bez vajec

NE