Velikonoční nádivka - hlavička
Ingredience
250g hovězí + vnitřnosti z kuřete či krůty; 250g vepřového bůčku; 250g uzeného; 6 krajíčků bílého bezlepkového chleba; 3 celá vejce; ¼l mléka; hodně bylinek(kopřivy, hladká petržel,..)1 prášek do pečiva; sůl; pepř; muškátový květ
Postup
Jednotlivá masa povařit a rozsekat (možno i namlít na hrubo) a promíchat. V mléce svařit rozdrobený chléb a do vystydlého pak zamíchat žloutky. Vše dát do mísy, přidat umyté rozsekané bylinky ( čím víc tím líp!) a nakonec vmíchat z bílků připravený tuhý sníh.
Eliška : „Peču v remosce, má-li remoska okénko je nutné uvolnit střed, neupekl by se. Až hlavička dostane barvu, vyklopím na talíř, otočím a dopeču ještě z druhé strany.“
Bez mléka
NE
Bez vajec
NE