Žampionové lívance
Ingredience
250gr hrašky 250ml vody 1 velké cibule nebo pórek 2-3 žampiony (cca 100gr) olej na smažení
Postup
+ Hraška je bezlepkové a bezvaječné těstíčko z hrachu, které se dá koupit ve zdravých výživách. + Hrašku důkladně rozmícháme s vodou na řídké těstíčko. Cibuli nebo pórek jemně nakrájíme a vmícháme do těsta. + žampiony nakrájíme na tenké plátky (cca 2mm silné). + Do rozehřátého oleje klademe lžící těsto, které stejnoměrně rozetřeme a zakulatíme, na povrch lívanečku vtlačíme žampiony. + Smažíme po obou stranách dozlatova. Hřebeček žampionu na povrchu lívanečku je lákavou ozdobou pro strávníka. Pro urychlení můeme žampiony nasekat přímo do těstíčka z hrašky. + Lívanečky podáváme se zeleninovém salátem a dresingem jako samostatný pokrm nebo s bramborami či bramborovou kaší. + Pozn.: Při přípravě lívanečků můžeme použít do těstíčka libovolnou mraženou, vařenou nebo čerstvou zeleninu.
Bez mléka
NE
Bez vajec
NE