Recepty

Jáhelná musaka

Ingredience

hrnek jáhel, pohanky 500gr mletého masa (ideální je směs vepř.+hovězí) větší cuketa 2 cibule 2 stroužky česneku koření lilek ( nemusí být) olej sůl

Postup

Lilek rozkrájíme na kolečka, nasolíme a necháme půl hodiny vypotit, pak opečeme na oleji. Uvaříme jáhly a pohanku. Maso dobře opečeme na cibulce, okořeníme + vmícháme utřený česnek. Opečeme osolené plátky cukety, případně i lilek. Do vymazaného a vysypaného pekáče ( kukuřičná či pohanková krupice) vložíme vrstvu jáhel, na ni maso smíchané s pohankou, pak opečenou cuketu, zase jáhly ( podle toho jak nám to vyjde), nahoru dáme opečený lilek. Můžeme-li sýr, tak posypeme sýrem. Zapečeme v troubě cca 20 minut. Příprava trvá dlouho, ale jídlo je vynikající.

Bez mléka

ANO

Bez vajec

ANO